«Η Πρωτομαγια του 2023 βρισκει τις εργαζομενες και τους εργαζομενους αντιμετωπους με δυσβαστακτα βαρη»

Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής για συγκέντρωση στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής προς όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2023, στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στη πρώην Νομαρχία και συμμετοχή στην απεργία τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023.

Σε μήνυμά του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως:

«Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη.

Μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής μας κινητοποίησης».

Αγωνιζόμαστε για Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Ένταξη. Διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα για όλους» τονίζει, κλείνοντας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.