Η πρωτη βασιλοπιτα του ετους απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

«Να μεγαλώσουμε το χρόνο της ζωής μας» ζήτησε από όσους βρέθηκαν στον Ναό Αγίας Σοφίας

Την παράδοση της πρώτης βασιλόπιτας του έτους στη Ροδόπη, που ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, τήρησε το απόγευμα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών, των Ιεροψαλτών και πλήθους πιστών, ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως και μίλησε τόσο για το έργο που επιτεύχθηκε από τη Μητρόπολη το προηγούμενο έτος, όσο και για τις ελπίδες του για το νέο, το οποίο ευχήθηκε να είναι «Χριστοφόρο και σωτήριο» και να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη σε όλον τον κόσμο.

«Να μεγαλώσουμε το χρόνο της ζωής μας» ζήτησε από τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τόνισε πως όταν είμαστε ενωμένοι, είναι μαζί μας ο Θεός, ενώ αν είμαστε διαιρεμένοι, αφήνουμε χώρο για άλλους.

Το μήνυμα της εκκλησίας άλλωστε, είναι η συγχώρεση, που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, με τον Μητροπολίτη να επισημαίνει προς όλους όσους βρέθηκαν στην εκκλησία, «Τι να κερδίσεις όλο τον κόσμο και να χάσεις την ψυχή σου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.