Η πρωτη επιστολη του Α. Καραμπινη με την «επανοδο» του στην θεση του Πρυτανη

Καλεί τους συναδέλφους του σε «ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα» για την διάσωση και αναβάθμιση του ΔΠΘ

Την πρώτη του επιστολή –μετά την παύση από τα καθήκοντά του- ως Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, απέστειλε πριν από λίγη ώρα ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, κατόπιν και της ακυρωτικής, όπως γράψαμε χθες, απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που τον έθεσε τον προηγούμενο Ιούνιο σε αναστολή των καθηκόντων του.

Ο κ. Καραμπίνης απευθύνεται στους συναδέλφους τους ακαδημαϊκούς, ενημερώνοντάς τους για την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία επιστρέφει στα καθήκοντά του ως Πρύτανης, κάνοντας λόγο για δικαίωση «όλων όσων πίστευαν και πιστεύουν στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ αναφέρεται στην προσπάθεια «συρρίκνωσης» του ΔΠΘ όπως χαρακτηρίζει την ίδρυση ομοειδών του ΔΠΘ σχολών σε άλλα πανεπιστήμια, την συνένωση ΑΕΙ – ΤΕΙ, τις μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών και «τις επιλεκτικές ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού» για να απευθύνει έκκληση «προς όλους μαζί και σε κάθε έναν ξεχωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για τη διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 «Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι

Δημοσιεύτηκε χθες 1η Μαρτίου 2018 η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακυρότητας με την οποία είχα προσβάλλει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να με θέσει σε αποχή από τα καθήκοντα μου.
Το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση μου και ακύρωσε την σχετική πράξη του κ. Γαβρόγλου (ως μη γενόμενη), επαναφέροντας με στα καθήκοντα του Πρύτανη του ΔΠΘ και δικαιώνοντας όσους πίστευαν και πιστεύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όλους εκείνους οι οποίοι μεθόδευσαν και υπηρέτησαν πιστά αυτή την ακαδημαϊκή εκτροπή τους παραδίδω στην κρίση σας.

Όμως το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το ΔΠΘ όχι μόνο δεν συνέχισε την αναπτυξιακή δυναμική του αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων οι οποίοι επιθυμούν την συρρίκνωση του. Έτσι είδαμε να δρομολογούνται δράσεις όπως η ίδρυση σε άλλα Πανεπιστήμια και χωρίς κανένα σχεδιασμό άκριτα σχολών ομοειδών του ΔΠΘ, συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών, επιλεκτικές ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού κ.α. Δράσεις, οι οποίες, ενώ θα φέρουν ανάπτυξη σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας, για το Δημοκρίτειο θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για τη διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη. Νομίζω ότι το αξίζουν όσοι πιστεύουν σε εμάς, το ΔΠΘ, αλλά και η περιοχή μας.

‘Οι καιροί ου μενετοί’.


Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης
Πρύτανης του ΔΠΘ
»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.