Η προσπαθεια εφερε θετικα αποτελεσματα στους μαθητες του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Οι Παναγιώτα Τσαούση, ο Άγης Παπαδόπουλος, ο Χάρης Χαριτόπουλος, η Χριστίνα Δανιήλ και η Θεοφανία Πούλιου μοιράζονται τις βαθμολογίες αλλά και τους στόχους τους για το μέλλον

Με το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει αποτυχία για όσους προσπαθούν» υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές και οι μαθήτριες του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» βλέποντας τους κόπους της χρονιάς, και όχι μόνο, να ανταμείβονται.

Άλλωστε όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο φιλόλογος και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου κ. Ηρακλής Χατζηιωαννίδης «τη φετινή χρονιά τα παιδιά ήταν αυτά που βίωσαν περισσότερο από όλους τον κορωνοϊό και ό,τι αυτός έφερε στην καθημερινότητά μας. Στερήθηκαν πολλά και επομένως έχουμε όλοι την ηθική υποχρέωση να δώσουμε σε όλους τους συγχαρητήρια ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Ο ίδιος προσδιόρισε τις πανελλαδικές εξετάσεις ως «την πρώτη σημαντική δοκιμασία της ζωής μας» που όμως όπως εξήγησε είναι γεμάτη δοκιμασίες και επομένως το ζητούμενο είναι «να τις ξεπερνάμε και να τις αφήνουμε πίσω μας», για να εξηγήσει στην συνέχεια πως η φετινή χρονιά έφερε μεγαλύτερες συνολικά βαθμολογίες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Όπως σημείωσε μάλιστα «ήταν εύκολο για έναν μαθητή να φτάσει τις 10.000 μόρια, άνετα στα 15.000 μόρια και δύσκολα στα 18.000 και 19.00ο μόρια» υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν πολλές βαθμολογίες κοντά στα 14.000 και 15.000 μόρια.

Κληθείς να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της φετινής χρονιάς ο κ.  Χατζηιωννίδης στάθηκε στην άμεση προσαρμογή στη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα, τονίζοντας πως «στην κυριολεξία δώσαμε το είναι μας για να μπορέσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά, παρά το γεγονός ότι λειτουργούσαμε διαδικτυακά». «Από εκεί και πέρα το φροντιστήριο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας και όλη η κοινωνία προσδοκά ο κορωνοϊός να αποτελέσει παρελθόν και να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας. Αυτό προσδοκάμε και ελπίζουμε και εμείς» επεσήμανε.

«Πλώρη» για Τμήμα Ψυχολογίας βάζει η Παναγιώτα Τσαούση

Στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιθυμεί να φοιτά από τον προσεχή Σεπτέμβρη η Παναγιώτα Τσαούση που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.312 μόρια. Όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στον «ΠτΘ» η φετινή χρονιά αποτέλεσε για την ίδια μια δύσκολη, από άποψη ψυχολογίας χρονιά, γεγονός όμως το οποίο αντιμετώπισε μένοντας προσηλωμένη στον στόχο της. Η πίστη που επέδειξαν στο πρόσωπό της η οικογένεια και οι καθηγητές της, όπως τόνισε, αποτέλεσαν για την ίδια τεράστια βοήθεια ούτως ώστε να κατακτήσει τον στόχο της, που ήδη έχει επιτευχθεί σε επίπεδο βαθμολογίας, ενώ το μήνυμά της για τα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα περάσουν από αυτή τη διαδικασία είναι η επιμονή στον στόχο όποιες και αν είναι οι συνθήκες.

Σε Πολυτεχνική Σχολή με συστηματική προσπάθεια και των προηγούμενων ετών ο Παναγιώτης (Άγης) Παπαδόπουλος

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς και δη αυτή της καραντίνας δεν επηρέασαν τον Παναγιώτη (Άγη) Παπαδόπουλο, ο οποίος αναμένεται να θέσει σε προτεραιότητα στο μηχανογραφικό του δελτίο τα Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας.

Τα 18.047 μόρια που συγκέντρωσε του επιτρέπουν να αισιοδοξεί, γεγονός που, όπως εξήγησε ο ίδιος, οφείλεται σε συστηματική προσπάθεια τόσο στην Γ’ όσο και στις προηγούμενες τάξεις του Λυκείου. Αυτή είναι άλλωστε και η προτροπή του προς όσους και όσες ακολουθήσουν «να μην σταματήσουν την προσπάθεια και να την ξεκινήσουν νωρίτερα της τελευταίας χρονιάς που κατά την άποψή μου δεν επαρκεί».

Με τη «βοήθεια» της καραντίνας στοχεύει στην Ιατρική ο Χάρης Χαριτόπουλος

Μια διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά βατή όπως την χαρακτήρισε ήταν η φετινή χρονιά για τον Χάρη Χαριτόπουλο, ο οποίος βάζει στόχο την Ιατρική. Ο ίδιος αισιοδοξεί ότι τα 18.081 μόρια τα οποία συγκέντρωσε θα τον οδηγήσουν προς την Σχολή της επιλογής του, την οποία, όπως τόνισε, ήθελε εξ αρχής. Ο ίδιος δήλωσε πως οι συνθήκες του εγκλεισμού λειτούργησαν μάλλον υποβοηθητικά στην προσπάθειά του, γεγονός που αποτελεί άλλωστε και το μήνυμά τους προς όσους θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά. «Άμα κάποιος έχει στόχο είναι άδικό πρωτίστως για τον ίδιο να επιτρέψει να παρασυρθεί ή να επηρεαστεί από τις οποιεσδήποτε συγκυρίες» τόνισε, προτάσσοντας για το επόμενο διάστημα την ξεκούραση και την αποφόρτιση από την πίεση όλης της χρονιάς.

Με τα «θετικά» και τα «αρνητικά» της καραντίνας στην Πυροσβεστική η Χριστίνα Δανιήλ

Προς τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας αναμένεται να κατευθυνθεί η Χριστίνα Δανιήλ, η οποία συγκέντρωσε 18.316. Ενδεχομένως η Πυροσβεστική να αποτελέσει την πρώτη της επιλογή, δήλωσε στον «ΠτΘ», εκμυστηρευόμενη επίσης πως και για την ίδια η καραντίνα λειτούργησε «ευεργετικά» υπό την έννοια των λιγότερων «πειρασμών» για εξόδους και λοιπές δραστηριότητες. «Η καραντίνα μας βοήθησε στο διάβασμα στο σπίτι, μας δυσκόλεψε όμως ως προς την δια ζώσης παρουσία στο σχολείο και στο φροντιστήριο που δεν αντικαθίσταται» ανέφερε η ίδια ευχόμενη από Σεπτέμβρη να βρίσκεται στην σχολή της επιλογής της.

Στόχος της για τα αμέσως επόμενα, φοιτητικά χρόνια, να βρίσκεται σε μία σχολή που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες της, ενώ το μήνυμά της προς τους υποψηφίους της επόμενης χρονιάς είναι να μην έχουν άγχος, καθώς όπως τόνισε «οι πανελλαδικές είναι τελικά σαν ένα διαγώνισμα».

Δεύτερη χρονιά με επιμονή στον στόχο της Ιατρικής η Θεοφανία Πούλιου

Για την Θεοφανία Πούλιου η φετινή χρονιά ήταν και η δεύτερη χρονιά Πανελλαδικών εξετάσεων και μάλιστα υπό συνθήκες κορωνοϊού. Η προσήλωσή της στον στόχο της Ιατρικής Σχολής την οδήγησε για δεύτερη χρονιά στην διαδικασία των Πανελλαδικών, γεγονός που όπως τόνισε η ίδια δεν μετανιώνει καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 18.060 μόρια.

«Ανεξαρτήτως του αν πετύχω τον στόχο της Ιατρικής, συνολικά θεωρώ ότι η δεύτερη χρονιά άξιζε» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «ήταν μια χρονιά πιο εύκολη, με λιγότερο πιεστικό πρόγραμμα δεδομένης και της επανάληψης των μαθημάτων, με την μόνη δυσκολία που συνάντησα να αφορά στο γεγονός ότι ήταν σαν να έβαλα την ζωή μου σε παύση για λίγο. Σε παύση όμως με σκοπό να πετύχω στην σχολή της επιλογής μου» συνέχισε η ίδια υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι και το μήνυμά τους προς όλους. «Προς όσους ενδεχομένως δεν πετύχουν τον στόχο τους αξίζει να ξανακάνουν την προσπάθεια» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.