Η προσδοκια ετων για πεντε μειονοτικα σχολεια της Ροδοπης εγινε πραγματικοτητα!

Πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Το «ευχαριστώ» προς τον Όμιλο Συνεύρεσης Ιδεών «Εανός»

Μία προσδοκία ετών για πέντε μειονοτικά σχολεία της Ροδόπης κατάφερε να λάβει σάρκα και οστά πριν λίγο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα που πραγματοποίησαν τα Μειονοτικά Σχολεία Ασωμάτων, Ριζώματος, Θάμνας, Πολυάνθου και Λήνου κατά την οποία μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να δουν από κοντά αυτά για τα οποία μόνο στα σχολικά τους εγχειρίδια μπορούσαν να διαβάσουν. Το εγχείρημα έχει εφικτό χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Όμιλος Συνεύρεσης Ιδεών «Εανός» και την ανταπόκριση εταιρίας που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδο της εκπαιδευτικής εκδρομής.
 
Γι’ αυτό τον λόγο οι σύλλογοι διδασκόντων οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των παραπάνω σχολείων απευθύνουν το δικό τους «ευχαριστώ» σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και έχει ως εξής:
 
«Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Μειονοτικών Σχολείων Ασωμάτων 1ου, Ριζώματος, Θάμνας, Πολυάνθου και Ληνού  μετά το πέρας της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην   Αθήνα θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ουσιαστική συμβολή και παρέμβασή σας για την εξεύρεση των   χρημάτων που ήταν απαραίτητα για την πραγμάτωση της τριήμερης  εκπαιδευτικής   εκδρομής των μαθητών των σχολείων μας , στην Αθήνα.
 

Θα θέλαμε, λοιπόν,  να σας εκφράσουμε την βαθειά  ευγνωμοσύνη μας, γιατί σε καιρούς ιδιαίτερα χαλεπούς, ο όμιλός σας φροντίζει, με προσπάθειες για την εξεύρεση δωρεών, ώστε οι μαθητές μας να μην αποκτήσουν στείρα γνώση για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά να τυγχάνουν εμπειρίες μάθησης και να καταφέρουν να δουν από κοντά την πολιτισμική μας κληρονομιά ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την   ιστορία που διδάσκονται στις σχολικές τάξεις.  
 
Η τριήμερή μας επίσκεψη στην Αθήνα  δημιούργησε συνθήκες αισιοδοξίας στους μαθητές που  «επένδυσαν» στη μάθηση, τη χαρά και τον ενθουσιασμό αλλά κυρίως, έδωσε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης διότι ζώντας σε μια απομακρυσμένη και παραμεθόρια περιοχή  αποκλείονται αυτόματα από αυτές.
 
Μια προσδοκία ετών ικανοποιήθηκε. Η κάλυψη του κόστους της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής μας από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, την οποία και ευχαριστούμε θερμά,  παρόλο που η ίδια  επιθυμεί να διατηρήσει την  ανωνυμία της, μας κάνει να σκεφτούμε πως  ευτυχώς, στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας, υπάρχουν άνθρωποι με υψηλό αίσθημα φιλανθρωπίας, προσφοράς και αγάπης, κυρίως προς τα παιδιά ανεξαρτήτου καταγωγής και θρησκεύματος ! Η άμεση ανταπόκριση τους, απέδειξε την αγάπη τους  για τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες .
 
Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή σας στην πραγματοποίηση της ιδέας μας με την ευγενική προσπάθειά σας για την εξεύρεση χορηγίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.