Η προοπτικη απασχολησης στο Δημο Μαρωνειας – Σαπων

Με ικανοποιητική συμμετοχή συνδημοτών και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκε στις Σάπες, στα πλαίσια της Αναπτυξιακής σύμπραξης ΜΑΡΩΝ,  συνέδριο με θέμα την Προοπτική Απασχόλησης στο Δήμο Μαρώνειας- Σαπών.

Οι ομιλητές περιέγραψαν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις κατά τη νέα προγραμματική περίοδο ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης για τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν.
 
Βασικό στοιχείο, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί, είναι η χρηματοδότηση 100% της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων χωρίς ο ενδιαφερόμενος, αυτοαπασχολούμενος ή δυνητικά νέος επενδυτής, να καταβάλει καθόλου κεφάλαιο. Ωστόσο η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η επιχειρηματικότητα ασφαλώς και θα έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά, που ταιριάζουν στον τόπο και στις παραγωγικές του δυνατότητες.
 
Αυτές για το Δήμο Μαρώνειας Σαπών συνδέονται σαφώς με την μεταποίηση αγροτικών προιόντων, την συλλογική δράση στον πρωτογενή τομέα και φυσικά την στήριξη του τομέα παροχής υπηρεσιών, κυρίως στον τουρισμό.

Στην εκδήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλίας Σταυρίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΜΑΣ κ.Χαράλαμπος Τσάτσας, παρουσιάστηκαν επίσης επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικότητας στη Ρουμανία, καθώς και παραδείγματα επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης στη Ροδόπη.
 

Γιώργος Αντωνιάδης
«Σε αυτήν την συγκυρία είναι προφανές ότι πρέπει να αναζητήσουμε έναν άλλο δρόμο από αυτόν που ξέραμε»

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών, ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Γιώργος Αντωνιάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων την κρισιμότητα της διενέργειας του Συνεδρίου αυτού την δεδομένη χρονική περίοδο, που ο «Δήμος μας έχει πληγεί όσο κανείς άλλος από την οικονομική κρίση που στον τόπο μας απέκτησε χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής. Έχουμε πολλούς συμπολίτες που για χρόνια είναι άνεργοι ,τα παιδιά τους λείπουν στο εξωτερικό ενώ αρκετές οικογένειες ζουν μόνο με το προνοιακό επίδομα. Σε αυτήν την συγκυρία είναι προφανές ότι πρέπει να αναζητήσουμε έναν άλλο δρόμο από αυτόν που ξέραμε. Να αξιοποιήσουμε τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία, να στηρίξουμε τον τουρισμό και να προβάλουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε μία άλλη ανάπτυξη και να δώσουμε διεξόδους απασχόλησης στη νέα γενιά».

«Τα προγράμματα που συμμετείχε ο Δήμος εκπονήθηκαν σε μία άλλη εποχή» συνέχισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «μερικά εκ των οποίων ξεπεράστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα. Ωστόσο κάθε τι που κινείται στην κατεύθυνση της χορήγησης εφοδίων στους συμπολίτες μας που θα τους επιτρέψουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας ο Δήμος το χαιρετίζει και το στηρίζει ,ευχόμενος ,να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα αφού κάθε ενέργεια κρίνεται πάντα από το αποτέλεσμα».
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.