Η «Πλατεια» στηριζει τις Λογοθεραπευτριες της Ροδοπης

«Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, υπερασπιζόμαστε το μέλλον»

Την στήριξή της στους Λογοθεραπευτές της Ροδόπης, μετά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την προτεινόμενη σύμβαση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, που όλοι οι σύλλογοι και σύνδεσμοι Λογοθεραπευτών αρνιούνται να υπογράψουν θεωρώντας ότι υποβιβάζει τις Επιστήμες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους) και οδηγεί στην εξαθλίωση και στον αφανισμό των Θεραπευτών με άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους ασφαλισμένους και στα παιδιά, καταθέτει με ανακοίνωσή της η «ΠΛΑΤΕΙΑ».
 
Σε αυτή τονίζουν πως αποφάσισαν να σταθούν δίπλα στα παιδιά και στους γονείς στον αγώνα αυτόν, τονίζοντας πως το κράτος από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε απλά τα δεδομένα, αφήνοντας ακάλυπτους γονείς και παιδιά με θέματα σοβαρά όπως αυτισμό, ομιλία, σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες κ.α. τη στιγμή που ούτως η άλλως τα χρήματα που διέθετε ήταν σταγόνα στον ωκεανό για τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα.
 
«Αν υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή εκμετάλλευσης, ας γίνει έλεγχος γιατί τα παιδιά και οι γονείς δεν φταίνε σε τίποτα», τονίζουν, σημειώνοντας πως «η κακοδιαχείριση δεν είναι θέμα των οικογενειών αλλά ελέγχων του κράτους», με αυτούς να στέκονται δίπλα στους γονείς και στα παιδιά. 

Λογοθεραπεύτριες Ροδόπης «Οι θεραπείες δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει 

Η τοποθέτηση της «Πλατείας» περιλαμβάνει και ανακοίνωση που υπογράφεται από τις Λογοθεραπεύτριες της Ροδόπης, η οποία έχει ως εξής:
 
«Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, υπερασπιζόμαστε το μέλλον. Για όλα αυτά τα παιδιά, λοιπόν και τις οικογένειές τους, με τις οποίες μοχθήσαμε για να έχουμε αποτελέσματα. Παιδιά που βοηθήσαμε να χαμογελάνε. Παιδιά που δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε αλλαγές. Παιδιά που τα βλέπουμε να μεγαλώνουν μαζί μας. Παιδιά που μας αγαπάνε, μας εμπιστεύονται και μας θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Παιδιά που ακόμα και τις φορές που δεν ανταπεξέρχονται μας αγκαλιάζουν για να μας πουν «κυρία αγαπώ». Παιδιά που αντιμετωπίζουν το σχολείο σαν Γολγοθά αλλά μέρα τη μέρα βελτιώνονται. Παιδιά που εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους μόνο σε μας, γιατί ξέρουν πως εκεί βρίσκουν ανταπόκριση. Παιδιά που η ζωή τους γίνεται καλύτερη και ευκολότερη με τη δική μας προσπάθεια.
 
Και για τους γονείς αυτών των παιδιών. Ανθρώπους που μας επέλεξαν και μας εμπιστεύτηκαν. Μητέρες και πατέρες που βλέπουν τα παιδιά τους να μιλούν, να εκφράζονται και να προοδεύουν. Συμπαραστάτες σε κάθε βήμα της θεραπείας. Γονείς που τους βοηθήσαμε ακόμα και να ταΐζουν τα παιδιά τους. Νέους ανθρώπους που έχουν μάθει να στερούνται πολλά για να προσφέρουν κι όμως δεν κουράζονται ποτέ. Ήρωες που με επιμονή και υπομονή περιμένουν να ακούσουν μια συλλαβή και να δουν ένα χαμόγελο. Οικογένειες που κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό που μοιάζει όμως ελαφρύτερος με κάθε θετική αλλαγή στην επικοινωνία και την συμπεριφορά των παιδιών τους.
 
Για όλους αυτούς, λοιπόν. Εμείς δεν ξεχνάμε και δεν γυρνάμε ποτέ την πλάτη μας. Τους θέλουμε δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα, πολύτιμους συμμάχους και συμπαραστάτες.
 
Οι θεραπείες δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.