Η παρελαση για την 103η επετειο της ελευθερης Κομοτηνης

Μαθητές και φοιτητές, μέλη τοπικών αλλά και φιλοξενούμενων συλλόγων καθώς και των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας παρέλασαν για την ελεύθερη Κομοτηνή

Με κάθε επισημότητα, παρά το ψιλόβροχο, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της Κομοτηνής, στην «κορύφωση» των φετινών Ελευθερίων.

Μέλη της μαθητιώσας αλλά και της φοιτητιώσας νεολαίας της περιοχής, πολιτιστικών οργανώσεων και φορέων, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, του Ιππικού Ομίλου Ροδόπης – Ξάνθης, καθώς και καλεσμένων συλλόγων, παρέλασαν για να τιμήσουν την ελεύθερη Κομοτηνή.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, ανάμεσα στους οποίους παρέλασαν και οι καλεσμένοι σύλλογοι, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Περιφέρειας Άρτας «Οι Μερακλήδες», ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος» καθώς και το Χορευτικό Συγκρότημα Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης, του ιδιωτικού σχολείου ΑΞΙΟΝ, καθώς και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που συμμετείχαν για δεύτερη φορά.

Για να ακολουθήσουν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Ιππικός Όμιλος Ροδόπης– Ξάνθης που «επέστρεψε», μετά την παρουσία του στον Ίασμο στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην παρέλαση της Κομοτηνής καθώς ο Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών, του οποίου ακολούθησε η έναρξη του στρατιωτικού σκέλους της παρέλασης.

Στην εξέδρα των επισήμων, εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων, βρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ.Κύριλλος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ.Δωρόθεος, ενώ την παρέλαση παρακολούθησε επίσης από την εξέδρα των επισήμων ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Κύπρου κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς, καθώς και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της περιοχής κ.Ευαγγελία Λιάσου.

Δείτε ξανά την παρέλαση της 14ης Μαίου 2023 στην Κομοτηνή:

Οι δηλώσεις των επισήμων μετά την Παρέλαση

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ.Κύριλλος εξήρε το πνεύμα των Θρακιωτών:

Τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για την πρόσκληση ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος:

Τις ευχές του για την ημέρα έδωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.