Η πανδημια και η ακριβεια ενισχυουν την αναγκη προσληψεων στα Κεντρα Προληψης ολης της χωρας

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» και νεοεκλεγείσα στο δ.σ. του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού για το παρόν και το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης της χώρας

Στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.) εκλέχτηκε μετά και τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» κ. Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» διατελεί πλέον μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε., του ενδιάμεσου στην ουσία φορέα ανάμεσα στα Κέντρα Πρόληψης όλης της χώρας και της κεντρικής πολιτείας.

Η εκλογή της αυτή αποτελεί όπως δήλωσε και η ίδια μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία ούτως ώστε τα ανοιχτά και άλυτα θέματα που αντιμετωπίζει και το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας» όπως και άλλα κέντρα σε όλη την Ελλάδα να φτάνουν γρηγορότερα και εγγύτερα στον τόπο λήψης των αποφάσεων και στους κεντρικούς φορείς.

Γεγονός που ενισχύθηκε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχε στο πλαίσιο της παραμονής της στην Αθήνα η ίδια και με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, αλλά και τον Αντιπρόεδρο κ. Θανάση Δημητριάδη, ο οποίος είναι από τις Σάπες, καθιστώντας «διπλή» την εκπροσώπηση της περιοχής.

Το πρώτο άλλωστε βήμα προς την κατεύθυνση της καλύτερης συνεργασία έγινε όπως εξήγησε η ίδια από την δέσμευση που απέσπασε για την επίσκεψη τόσο του Προέδρου όσο και του Αντιπροέδρου του οργανισμού στην περιοχή μας εντός του προσεχούς Μαρτίου, με γεμάτη την ατζέντα των θεμάτων υπό συζήτηση.

Ερωτηθείσα ως προς τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος και κατά την διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. η κ. Μουσταφά Ογλού εξήγησε πως τα προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα είναι πολλά, με το «Ορφέας» να κρίνετε ως «τυχερό» δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται σύμφωνα με την ίδια στην σωστή λειτουργία του Κέντρου καθ’ όλη την διάρκεια των ετών λειτουργίας του και στην προσπάθεια των άξιων στελεχών του, καθώς και στην βοήθεια και την στήριξη που «απολαμβάνει» από τους φορείς Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Ανάγκη επιπλέον στελεχιακού δυναμικού

Παρόλα αυτά και το Κέντρο Πρόληψης αντιμετωπίζει προβλήματα, απότοκα των αυξημένων αναγκών της κοινωνίας ένεκα τόσο της πανδημίας του κορωνοϊού, της δύσκολης οικονομική συνθήκης κ.α. που δημιουργούν επιπλέον φόρτο εργασίας στο Κέντρο. Για τον σκοπό αυτό το Κέντρο έχει επανειλημμένα ζητήσει την επιπλέον ενίσχυσή του με στελεχιακό δυναμικό, την ώρα που οι προσλήψεις στα Κέντρα όλης της χώρα να παραμένουν «παγωμένες» από το 2016.

Σύμφωνα με την ίδια το ζήτημα της υποστελέχωσης αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης αποσπώντας την δέσμευση ότι σύντομα θα υπάρχουν νεότερα, ενώ ένα από τα βασικά θέματα ήταν και η ανάγκη επιμόρφωσης των υφιστάμενων στελεχών επί της νέας ψηφιακής εποχής και τα εργαλεία στα οποία περνάει και χρησιμοποιεί ο οργανισμός.

«Τα Κέντρα Πρόληψης έχουν κερδίσει την αποδοχή και τον σεβασμό των τοπικών κοινωνιών»

 «Η επαφή που θα έχουμε με το κέντρο, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει» εξήγησε η ίδια κάνοντας λόγο για έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των Κέντρων Πρόληψης, των εργαζομένων και της κεντρικής πολιτείας που χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση.

«Τα Κέντρα Πρόληψης είναι πολύ βασικά και πολύ σημαντικά σε αυτή τη χώρα. Έχουν την αποδοχή  και τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας, αυτό μας έχει δείξει η εμπειρία μας, μέσα από τις δράσεις στήριξης των οικογενειών, των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών κ.α. και αυτό είναι το σημαντικότερο» σημείωσε γνωστοποιώντας πως σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία από τα προγράμματα των Κέντρων Πρόληψης της χώρας μόνο μέσα στο 2020 ωφελήθηκαν 300.000 άτομα, εκ των οποίων 150.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.