Η ωρα της αληθειας για 900 υποψηφιους στη Ροδοπη

Ξεκινούν την Πέμπτη οι Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκαπίδευση

Σχεδόν 900 υποψήφιοι μαθητές θα ριχτούν στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων στη Ροδόπη, θέλοντας να εξασφαλίσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Έτσι την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για 156 απόφοιτους των ΕΠΑΛ, ενώ την επόμενη, Παρασκευή 7 Ιουνίου, θα δώσουν εξετάσεις 742 απόφοιτοι ΓΕΛ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως αυτοί οι αριθμοί αφορούν μαθητές που αποφοίτησαν φέτος αλλά και μαθητές που δίνουν ξανά εξετάσεις.
 
Όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί κανονικά, σημείωσε η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, έχουν οριστεί οι επιτροπές εξετάσεων και έχει παραληφθεί το υλικό.
 
Έτσι η Διεύθυνση είναι έτοιμη να ξεκινήσει με τις εξετάσεις των ΕΠΑΛ στις 6 και των ΓΕΛ στις 7, με την κ. Κοσμίδου να εκφράζει τη βεβαιότητα πως όλα θα κυλήσουν αρμονικά και καλά, και πως οι μαθητές με καθαρό μυαλό θα κληθούν να απαντήσουν στα θέματα των εξετάσεων.
 
Η κ. Κοσμίδου τόνισε πως στις εξετάσεις αυτές η σκέψη όλων είναι με τους μαθητές και τους υποψηφίους, και ευχήθηκε να πιάσουν όλοι το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να πιάσουν τους στόχους που επιθυμούν. 

Το πρόγραμμα των φετινών εξετάσεων 

Οι φετινές Πανελλαδικές, θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
 
Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:
 
10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
 
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
 
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
 
18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
 
Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.
 
Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου.
 
Συγκεκριμένα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25/6 στο γραμμικό σχέδιο.
 
Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.