Η ομαδα του Will and Steel ετοιμη για παν ενδεχομενο

Το προσωπικό του γυμναστηρίου αλλά και άλλοι συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν στο πρώτο σεμινάριο πρώτων βοηθειών της Rescue Training International | First Aid Training, λαμβάνοντας τη διεθνή πιστοποίηση

Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών αποτελεί προτεραιότητα για το προσωπικό του γυμναστηρίου Will & Steel. Για αυτόν το λόγο το περασμένο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Νοεμβρίου, όλο το προσωπικό του γυμναστηρίου πέρασε από εκπαίδευση και υποβλήθηκε σε διαδικασία εξετάσεων για τη Διεθνή Πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών από την Rescue Training International | First Aid Training, θέλοντας να εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη σιγουριά σε όλους  τους τακτικούς «θαμώνες» του γυμναστηρίου, οι οποίοι επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.
 

Η εκπαίδευση από την Rescue Training International, και συγκεκριμένα από τους εκπαιδευτές κ.κ. Κωνσταντίνο Παπαϊωακείμ και Βαγγέλη Καραγιαννίδη, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στον χώρο του γυμναστηρίου και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της επόμενης ημέρας. H Rescue Training International είναι ένας οργανισμός που παρέχει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών, τα οποία μάλιστα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Οι πλήρως καταρτισμένοι εκπαιδευτές της RTI ξεπέρασαν τις προσδοκίες του προσωπικού, αφού με πολλή διάθεση και οργανωτικότητα προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα πλήρες πακέτο πρώτων βοηθειών, που τους καθιστά πλέον ικανούς να αντιμετωπίσουν κάθε είδος περιστατικού.
 

Σε ένα πρώτο επίπεδο oı συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν για περιπτώσεις που σχετίζονται με τη βασική υποστήριξη της ζωής ενός ενηλίκου. Σε αυτό το επίπεδο καταρτίστηκαν στην αναγνώριση αλλά και την αντιμετώπιση διάφορων επειγόντων περιστατικών. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση τραυματισμών και διάφορων ασθενειών, ενώ βαρύνουσας σημασίας είναι και η εκπαίδευσή τους πάνω σε σοβαρά καρδιακά περιστατικά και η αντιμετώπισή τους με χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Από την εκπαίδευσή τους δεν έλλειψε και η παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά και βρέφη.
 
Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού μέρους ακολούθησε η αξιολόγηση των συμμετεχόντων σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες αρχικά υποβλήθηκαν σε διαδικασία γραπτών εξετάσεων, μέσα από τις οποίες πιστοποιήθηκε θεωρητικά η γνώση και η κατάρτισή τους πάνω σε ζητήματα πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και σε πρακτικό επίπεδο κάποια επείγοντα περιστατικά, με τα οποία και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατάρτισή τους.
 

Με τη λήξη των σεμιναρίων οι, πλέον καταρτισμένοι σε θέματα πρώτων βοηθειών, trainers έλαβαν πιστοποιητικό εκπαίδευσης, ενώ τους δόθηκαν και κάποια βασικά εγχειρίδια πρώτων βοηθειών.
 
Για όσους δεν πρόλαβαν, αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές για το επόμενο σεμινάριο από την Rescue Training International | First Aid Training.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.