Η Ομαδα Αιγαιου παει Σαμοθρακη

Σειρά εθελοντικών δράσεων από 1 έως 5 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Αιγαίου, αναγνωρισμένη στα 29 χρόνια δράσης της,  για την αδιάκοπη αφοσίωσή της στην κοινωνική προσφορά στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει μια σειρά εθελοντικών δράσεων στο όμορφο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης κατά τη Χειμερινή της Αποστολή, από 1 έως 5 Νοεμβρίου 2023.

Φωλιασμένο στα νερά του Βορείου Αιγαίου, η Σαμοθράκη διαθέτει πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και εκπληκτικά φυσικά τοπία. Σαν ακριτικό νησί, αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν συντονισμένες δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών των κατοίκων της.

Οι δράσεις της Ομάδας Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Αποστολής είναι:

1. Ιατρικές Εξετάσεις: Ειδικευμένοι γιατροί από δέκα διαφορετικές ειδικότητες, όπως Αγγειοχειρουργός, Ακτινολόγος, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Ογκολόγος-Ιατρείο Μαστού, Ορθοπεδικός, Πνευμονολόγος, Χειρουργός Γενικός, Χειρουργός Πλαστικός και ΩΡΛ, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν. Στην Αποστολή συμμετέχουν οι ιατρικές επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Ελληνική Δερματολογική Αφροδισιολογική Εταιρεία.

2. Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών: Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθούν από τις εθελόντριες εκπαιδεύτριες του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού για τα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων.

3. Εκπαίδευση παιδιών για τα Αδέσποτα Ζώα: Προγράμματα διαδραστικής εκπαίδευσης με θέμα  την συνύπαρξή μας με τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, με τη συμμετοχή πιστοποιημένων σκύλων διαμεσολάβησης και την εκπαιδευτικό-ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου. Αφορούν τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με την Αμκε Ζω.ε.ς.

4. Εκπαίδευση Δημοτικής Αρχής και Δημοτικών Υπαλλήλων για τα Αδέσποτα Ζώα: Προγράμματα για την κατάρτιση των δημοτικών υπαλλήλων σχετικά με τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις για τους Δήμους, όπως αυτές απορρέουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Η εκπαίδευση θα γίνει μέσω της Zero Stray Academy.

5. Σεμινάριο “Χαράσσοντας τον Δρόμο σας προς την Επιτυχία”: Ένα ειδικό σεμινάριο από εξειδικευμένους επαγγελματίες (εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου) για τους μαθητές Λυκείου με σκοπό να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

6. Δωρεά Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού στα Σχολεία: Ενίσχυση των σχολικών μονάδων του νησιού με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

7. Δωρεά στο Κέντρο Υγείας: Ενίσχυση των δυνατοτήτων του Κέντρου Υγείας με ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή, επιδαπέδιο μεγεθυντικό φακό, χειρουργικά εργαλεία, ράμματα, απινιδωτή, ουροκαθετήρες, οξύμετρα & πιεσόμετρα, μάσκες νεφελοποίησης, διπολική διαθερμία, επιδαπέδιο φωτιστικό εξέτασης.

8. Μουσική Βραδιά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα:  Η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσει μια μοναδική μουσική παράσταση, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων.

Αυτή η πρωτοβουλία των εθελοντών της Ομάδας Αιγαίου, υπογραμμίζει τη διαρκή δέσμευση να δημιουργήσει απτά θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της Σαμοθράκης και ταυτόχρονα να προωθήσει την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.