Η ΟΛΜΕ για την τηλεκπαιδευση

«Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους»

«Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης», τονίζεται σε ανακοίνωσή της ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ προχώρησε στην παραπάνω διευκρίνιση «με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές -πάντα- πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης λόγω των μαθητικών καταλήψεων».

Η ΟΛΜΕ προσθέτει, ότι «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους». Επίσης, η ομοσπονδία υποστηρίζει, ότι εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις «να δηλώσουν “κανονική άδεια” παρά τη θέλησή τους ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.