Η ΟΕΒΕΣ συγκεντρωνει χρηματα για τη «Ρομποτοσυμμορια» του 1ου Λυκειου

Καλεί τους επαγγελματίες της Ροδόπης να συνδράμουν στα έξοδα του ταξιδιού στην Αμερική

Έναν ακόμα πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια, που κάνουν ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για το ταξίδι τους στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, βρήκαν οι μαθητές της ρομποτικής ομάδας του 1ου Λυκείου Κομοτηνής. Η «Ρομποτοσυμμορία», που ως γνωστόν κατέκτησε την πρωτιά στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL, έχει εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον αντίστοιχο Παγκόσμιο Διαγωνισμό FLL που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Μαΐου στην Αμερική. Αναγνωρίζοντας την πρόκληση, που συνιστά τόσο για τους μαθητές, όσο και για τον τόπο μας, η παρουσία της ομάδας από την Κομοτηνή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης γνωστοποιεί ότι θα συνδράμει ενεργά στα έξοδα της αποστολής και καλεί τους επαγγελματίες-μέλη της να συνεισφέρουν οικονομικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:
 
«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ομάδα ρομποτικής των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής προκρίθηκε φέτος κατόπιν διαγωνισμού (1η θέση σε 54 σχολεία από όλη την Ελλάδα) στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας. 

Δυστυχώς, επειδή τα έξοδα είναι πολλά και δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης παρά μόνο μέσα από χορηγίες και δωρεές, αποφασίσαμε και εμείς να συμμετέχουμε στην προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για την μετακίνηση και διαμονή των μαθητών στην Αμερική για το διάστημα που θα διαρκέσει ο διαγωνισμός Ρομποτικής.

Πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προωθήσουμε και θα αναδείξουμε την Ροδόπη μας, απευθυνόμαστε στους επαγγελματίες της περιοχής και τους παρακαλούμε να συνεισφέρουν οικονομικά όπως μπορούν. Τα χρήματα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σ. Κομνηνού 13)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.