Η Νομικη Σχολη ΑΠΘ πενθει για τον αδικο χαμο νεων ανθρωπων στο δυστυχημα των Τεμπων

«Αυτός ο Οργανισμός διασπάθησε επί σειρά δεκαετιών το δημόσιο χρήμα, χωρίς να κάνει έργα παρά με μεγάλες καθυστερήσεις και όπως αποδεικνύεται και με μεγάλες πλημμέλειες»

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ πενθεί για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στο δυστύχημα του τραίνου των Τεμπών, μεταξύ των οποίων και φοιτητών που επέστρεφαν στις Σχολές τους.

«Δεν έχουμε πληροφόρηση για την απώλεια δικών μας παιδιών, αλλά δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν οικογένειες αυτή την ώρα, που χάσανε τους δικούς τους και αγωνιούν για τους τραυματίες τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «Αυτός ο Οργανισμός διασπάθησε επί σειρά δεκαετιών το δημόσιο χρήμα, χωρίς να κάνει έργα παρά με μεγάλες καθυστερήσεις και όπως αποδεικνύεται και με μεγάλες πλημμέλειες. Πρόκειται για την επιτομή των λόγων που οδήγησαν τη χώρα μας στην πτώχευση. Κάποτε Υπουργός είχε πει πως φτηνότερα θα ήταν να ναυλώναμε ταξί να πηγαινοφέρνουμε τους επιβάτες, παρά να πληρώνουμε όσα πληρώσαμε γι’ αυτό τον Οργανισμό. Τώρα το πλήρωσε με τη ζωή του τόσος κόσμος και μεταξύ αυτών νέα παιδιά.»

«Αν είναι δυνατόν, εν έτει 2023, να συγκρούονται τραίνα μετωπικά επειδή βρέθηκαν από ανθρώπινο λάθος στην ίδια γραμμή, την εποχή της καλπάζουσας ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης, όταν δυο τσιπάκια αρκούσαν για να σημάνουν συναγερμό. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία να διασύρεται η Ελλάδα παγκοσμίως ως τριτοκοσμική χώρα, στην οποία μπορεί να συμβαίνουν ακόμη τέτοια θηριώδη δυστυχήματα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Τμήμα και καταλήγει εκφράζοντας «τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και να ενώσουμε την οργή μας στην δική τους απόγνωση.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.