Η νεαρη αθλητρια με εγκεφαλικη παραλυση κρατηθηκε στη ζωη μεσω του αθλητισμου

Παίζοντας τένις, πλέον μπορεί να βγει έξω μόνη της, να περπατήσει και να τρέξει χωρίς υποστήριξη

Η 21χρονη Εδά Ντιλσάντ Τσελίκ ζει στην Άγκυρα και αντιμετωπίζει εγκεφαλική παράλυση χάρη την αγάπη στον αθλητισμό έχει ξεπεράσει τη «δυσκολία» της. Η Εδά, η οποία έχει αναπτύξει τους μυς της παίζοντας τένις, πλέον μπορεί να βγει έξω μόνη της, να περπατήσει και να τρέξει χωρίς υποστήριξη.

Πριν η Εδά αντιμετώπιζε δυσκολία ακόμη και να περπατήσει, «συνδέθηκε» με τη ζωή με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε να αθλείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού και έμαθε τένις. Παρόλο που δεν υπάρχει ακριβής θεραπεία για την ασθένειά της, αυτή η κατάσταση δεν ήταν «εμπόδιο» στη ζωή της.

Η νεαρή αθλήτρια αποδεικνύει ότι το άθλημα δεν αναγνωρίζει εμπόδια, χωρίς να αφήνει χώρο που να μην έχει πατήσει στα γήπεδα.

«Η ζωή μου είναι τόσο πολύχρωμη όσο ένα ουράνιο τόξο»

«Έχω μια ζωή που χωρίζεται σε πριν και μετά» ανέφερε και συνέχισε «Δεν δέχομαι τη ζωή που είχα πριν. Ειλικρινά, η ζωή μου μετά από αυτό το σημείο είναι τόσο πολύχρωμη όσο ένα ουράνιο τόξο. Πριν ήμουν συνέχεια στο σπίτι, δεν μπορούσα να βγω, δεν είχα φίλους. Ήμουν συνεχώς σε αμηχανία, δεν μπορούσα να μιλήσω, είχα  εξοστρακιστεί από την κοινωνία, αλλά πλέον δεν είναι έτσι».

Η Εδά, αποφοίτησε από το λύκειο πριν από 2 χρόνια και προετοιμάζεται για το e-KPSS (Εξετάσεις Επιλογής Προσωπικού Με Ειδικές Ανάγκες). Ο στόχος της είναι να γίνει δικηγόρος.

«Κρατήσαμε την Εδά στη ζωή χάρη στον αθλητισμό»

Η Τουγμπά Γονεντς, καθηγήτρια φυσικής αγωγής της νεαρής κοπέλας, μίλησε για την Εδά αναφέροντας ότι «όταν ήρθε για πρώτη φορά δυσκολευόταν να περπατήσει. Είχε ένα ειδικό εξοπλισμό στα πόδια της, πρώτα βγάλαμε τον εξοπλισμό και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση της Εδά με τον αθλητισμό. Κρατήσαμε την Εδά στη ζωή χάρη στον αθλητισμό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.