Η νεα γενια μαθαινει για την ανακυκλωση

Τους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα τη Διαχείριση Απορριμμάτων - Ανακύκλωση βράβευσαν σε παράλληλη δράση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ οι Γιώργος Πατούλης και Βαγγέλης Λαμπάκης

Με δεδομένο ότι η περιβαλλοντική συνειδητοποίηση ξεκινά από τις μικρότερες ηλικίες η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης οργάνωσαν ένα Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του Συνεδρίου «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α.- Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων» που ξεκίνησε χθες στην γειτονική Αλεξανδρούπολη.
 
Σε αυτή τα παιδιά «έπαιξαν» γνωρίζοντας την ανακύκλωση, τις δυνατότητες και τη σημασία της, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ Βαγγέλης Λαμπάκης βράβευσαν τους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα τη «Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση».
 
Οι ζωγραφιές των μαθητών, τις οποίες είχαν κάνει τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τη πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη, κρίθηκαν από επιτροπή εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και οι νικητές έλαβαν ως δώρο από ένα ποδήλατο.
 
«Κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να αποτελούν παράδειγμα για τους άλλους» σημείωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως «θα πρέπει να γίνουμε όλοι καλύτεροι, τόσο στην ανακύκλωση όσο και τη διαχείριση των απορριμμάτων». 

Οι νικητές είναι οι εξής:

1ο βραβείο Άννα Φοίβη Σημσιρίδη 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης
2ο βραβείο Κωνσταντίνα Καραθανάση 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης
3ο βραβείο Άννα Μαρία Φελλά 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης
4ο βραβείο Ελισάβετ Δημητρακοπούλου Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξ/πολης
5ο βραβείο Αντωνία Δήμου 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης
6ο βραβείο Άρτεμις Ανδρεάδη 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.