Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για την ανεγερση σχολειου στο Χαρμανλη

«Οφείλουμε με σοβαρότητα, με ευθύνη και κυρίως με ειλικρινή διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τα αρμόδια υπουργεία, να αναδείξουμε την πρόταση»

Το θέμα της κατάστασης των σχολικών υποδομών που παρουσιάζουν τα μειονοτικά σχολεία της Κομοτηνής απασχόλησε τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου και συγκεκριμένα το θέμα της ανέγερσης μειονοτικού σχολείου στο Χάρμανλη. Στη συνεδρίαση το παρών έδωσαν και οι δύο βουλευτές του κόμματος στη Ροδόπη και ο κ. Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν ως γονέας-κάτοικος Χάρμανλη και ως μετέχων σε «κίνηση κατοίκων» για την ανέγερση του μειονοτικού  σχολείου στο Χάρμανλη.
 
Θέση της τοπικής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε με το πέρας της συνεδρίασης, είναι «να τεθεί ως στόχος η ανέγερση ενός σύγχρονου, λειτουργικού μειονοτικού σχολικού κτιριακού συγκροτήματος, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου θα μεταστεγαστούν υπάρχοντα σχολεία τα οποία σήμερα παρουσιάζουν πολύ σοβαρά προβλήματα» προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνει η ΝΕ, «σε συνεργασία με τους δύο βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκαν με το εν λόγω πρόβλημα, οφείλουμε να κοινοποιήσουμε και να συζητήσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. που έγινε στις 15/7/16 με θέμα «Μειονοτικό σχολείο στο Χάρμανλη» καταλήξαμε στα παρακάτω:
 
Γνωρίζοντας ότι τα μειονοτικά σχολεία είναι απαρχαιωμένα μη λειτουργικά και δεν εξυπηρετούν καμιά σύγχρονη ανάγκη, η θέση της Ν.Ε. είναι ότι πρέπει να τεθεί ως στόχος η ανέγερση ενός σύγχρονου, λειτουργικού μειονοτικού σχολικού κτιριακού συγκροτήματος, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου θα μεταστεγαστούν υπάρχοντα σχολεία τα οποία σήμερα παρουσιάζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Επειδή γύρω από το θέμα της ανέγερσης μειονοτικού σχολείου, συγκρούονται πολλά και διαφορετικά συμφέροντα και επιδιώξεις, οφείλουμε με σοβαρότητα, με ευθύνη και κυρίως με ειλικρινή διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, να αναδείξουμε την πρόταση για την ανέγερση μειονοτικού σχολείου.
 
Αυτή μας την πρόταση ως Ν.Ε. σε συνεργασία με τους δύο βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκαν με το εν λόγω πρόβλημα, οφείλουμε να κοινοποιήσουμε και να συζητήσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία.
 
Οφείλουμε ως Ν.Ε. να πάρουμε την πρωτοβουλία και να συζητήσουμε με τους γονείς ότι η πρότασή μας είναι η πιο ρεαλιστική για να υλοποιηθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουν τα παιδιά σ’ αυτά τα σχολεία. Να εκφράσουμε την ετοιμότητά μας και να ανταποκριθούμε σε πρωτοβουλίες και αιτήματα που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση.
 
Προφανώς μέχρι την ανέγερση και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μπορούμε να στηρίξουμε αιτήματα για προσωρινές λύσεις στέγασης που θα κατατεθούν από γονείς και σχολικές εφορείες.
 
(Στη συζήτηση αυτού του θέματος, κλήθηκε, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε  ο σ. Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν ως γονέας-κάτοικος Χάρμανλη και ως μετέχων σε «κίνηση κατοίκων» για το πρόβλημα του μειονοτικού σχολείου)
 
Η παραπάνω απόφαση είναι αποτέλεσμα της διεξοδικής συζήτησης που έγινε και είναι ομόφωνη θέση των μελών της Ν.Ε. που παραβρέθηκαν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.