Η μοναδα φιλοξενιας «Πορτο Λαγος» η πρωτη επιχειρηση που φερει τη Σημανση Ποιοτητας & Συνεργασιας Ε.Π.Α.ΜΑ.Θ.

Την ένταξη της πρώτης επιχείρησης στον τομέα της Φιλοξενίας της Σήμανσης Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ ανακοίνωσε χθες ο Φορέας Διαχείρισης. Συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία ένταξης της μονάδας φιλοξενίας «Πόρτο Λάγος» του Ανάργυρου Προμοίρα στη Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ. Η μονάδα βρίσκεται στο Πόρτο Λάγος και δέχεται επισκέπτες από Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τα κριτήρια της ένταξης

Η ένταξη επιχειρήσεων στη Σήμανση βασίζεται σε κριτήρια που αποδεικνύουν τόσο την εντοπιότητα και τη νομιμότητα της επιχείρησης, όσο και σε κριτήρια που αποδεικνύουν τη συμβατότητα με πρότυπα λειτουργίας και με πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης της επιχείρησης που να στοχεύουν στον περιορισμό του οικολογικού της αποτυπώματος στην περιοχή. Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται επίσης στους τομείς της φυτικής παραγωγής, σε μονάδες συσκευασίας, στη κτηνοτροφία καθώς και σε χώρους εστίασης ενώ σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες απόδοσης Σήμανσης για τις υπαίθριες δραστηριότητες. 

Σκοπός του εγχειρήματος

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων/υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος. Η Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας λειτουργεί ως σύμβολο για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ). Παράλληλα, αποτυπώνει τη δέσμευση για συνεργασία μεταξύ των φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής με σκοπό την ανάληψη δράσης σε ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Για τις επιχειρήσεις που φέρουν τη Σήμανση ακολουθείται ένα πρόγραμμα προβολής τους που περιλαμβάνει την ανάρτηση τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Φ.Δ. (www.epamath.gr) ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό που θα διατίθεται στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή. Επιπλέον το υλικό θα διατίθεται και σε εθνικές και διεθνής εκθέσεις τουρισμού στις οποίες συμμετέχει ο Φ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.