Η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης τιμησε τη μνημη του Μακαριστου Μητροπολιτη κυρου Δαμασκηνου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκδημία του

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκδημία εις Κύριον του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού, την περασμένη Κυριακή τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονος, και συλλειτουργησάντων των Μητροπολιτών Μεσσηνίας, κ. Χρυσοστόμου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονος, ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία δεκάδων πιστών, τοπικών αρχόντων και εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας, και η τέλεση τρισάγιου στον αύλειο χώρο του ιερού ναού, όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακαριστού Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εγκωμίασε το έργο του μεταστάντος Μητροπολίτου κυρού Δαμασκηνού, λέγοντας ότι υπήρξε ιδιαίτερα πνευματική φυσιογνωμία, που αγωνίστηκε σθεναρά για τα ιδεώδη της πατρίδος και τη διατήρηση της αμωμήτου Ορθοδόξου πίστεως. «Έδωσε τη μαρτυρία του Χριστού και διατήρησε ισορροπίες στην ευαίσθητη περιοχή μας», παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων, ο οποίος κατέθεσε συγκινημένος μια προσωπική του εμπειρία από τη ζεστή υποδοχή που του επιφύλαξε ο Μακαριστός Δαμασκηνός, όταν ο ίδιος ενθρονίστηκε στην Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
 

Παίρνοντας αφορμή από την αναδρομή, που έκανε ο πνευματικός του πατέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής ανέτρεξε κι εκείνος στην προσωπική του γνωριμία με τον Μακαριστό Δαμασκηνό, ενθυμούμενος ότι την τελευταία χρονιά, που η υγεία του ήταν βεβαρυμμένη, επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά με αφορμή της γιορτή του Αγίου Παντελεήμονος και του ευχήθηκε «καλή προαγωγή και ο Θεός να είναι μαζί σου». «Έτσι ίσως κι εκείνος θα προνόησε από τον ουρανό να τον διαδεχτώ σε αυτήν την Μητρόπολη», επισήμανε, «και τον παρακαλώ από εκεί που είναι να εύχεται και για εμένα και για το κλήρο και για τον λαό της Μητροπόλεως».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.