Η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης τιμα τη μνημη του Μακαριστου Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης κυρου Δαμασκηνου

Την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2015, προγραμματίσθηκε να τελεσθεί το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού, ο οποίος εποίμανε τη Μητρόπολή μας επί 38 έτη με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος.
 
Ο διάδοχος του μακαριστού και νυν Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προσκάλεσε για αυτό το σκοπό και άλλους Αρχιερείς, οι οποίοι συνδέονταν με τον εκλιπόντα Ιεράρχη, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα λάβει χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, ενώ θα αναπεμφθεί και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του, ο οποίος βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, του οποίου υπήρξε εμπνευστής και κτήτωρ.  

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου θα τελέσει την Παρασκευή ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Νωρίτερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή το πρωί, 23 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου, του πρώτου Ιεράρχη Ιεροσολύμων.
 
Κατά τη διάρκεια της, οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία η οποία τελείται στο σολέα του Ιερού Ναού και να μεταλάβουν, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί, ξεχωριστά του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.