Η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης στο Προγραμμα για την καταγραφη και αξιολογηση της Εκκλησιαστικης Περιουσιας

Είναι μία εκ των 22 πρώτων Ιερών Μητροπόλεων της χώρας που εντάσσονται στο ειδικό ΕΣΠΑ

Ανάμεσα στις 22 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας μας που εντάσσονται πρώτες στο ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Καταγραφή & Αξιολόγηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας» είναι και η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», κατόπιν συζητήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα  μεταξύ του Αλέξη Χαρίτση με τον αρχιεπίσκοπο και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός  ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ, δια μέσου του οποίου για πρώτη φορά θα γίνει η συστηματική καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας πανελλαδικά.
 
Στο έργο αυτό έχουν ήδη ενταχθεί 22 Μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, αλλά και οι Μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου, γεγονός που επιβεβαίωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Μητροπολίτης, ο οποίος χαιρέτησε το γεγονός ότι η Μητρόπολή μας είναι ανάμεσα στις 22 πρώτες ενταχθείσες Μητροπόλεις.
 
Όπως εξήγησε πρόκειται για μία προσπάθεια καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία βέβαια στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής έχει ήδη γίνει, ενώ το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει στην ψηφιοποίηση κυρίως του φακέλου κάθε υποδομής, από την έκδοση της αδείας της έως και την υφιστάμενη κατάστασή της.
 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλείται η «Εφ.Συν.», το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε φάση ωρίμανσης, ενώ κατά τη διάρκεια του περασμένου Σεπτεμβρίου συντάχθηκε ερωτηματολόγιο για τη συλλογή των απαραίτητων για τις ανάγκες της καταγραφής στοιχείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.