Η μαθητιωσα νεολαια της Κομοτηνης τιμησε τους αγωνιστες του ’40!

Παρουσία του Αλ. Χαρίτση η σημερινή μεγάλη παρέλαση για το «ΟΧΙ»

Χθες, παραμονή της κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων για το ηρωικό «ΟΧΙ», που αντέταξε ο ελληνικός λαός στη φασιστική πρόκληση τον Οκτώβριο του 1940, η μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας τίμησε με λαμπρότητα τη μνήμη των αγωνιστών και των ηρωικώς πεσόντων προγόνων μας. Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, όπως επίσης των φορέων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι μαθητές σχολείων της Κομοτηνής κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο της πόλης, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον ναζισμό και στον φασισμό, προασπίζοντας ακόμα και με τη ζωή τους την ελευθερία της πατρίδας, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Την επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Βαρθολομαίος.
 
Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, που κορυφώνεται ο εορτασμός της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του δήμου Κομοτηνής και της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια. Στις 10.30 το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ μετά από τη δοξολογία θα εκφωνηθεί μέσα στο Ναό ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον δικηγόρο και ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Ευστράτιο Οικονόμου.
 
Θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί η δεξίωση προς τιμήν των αναπήρων πολέμου από τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γιώργο Παυλίδη, ενώ λίγο πριν από το μεσημέρι, στις 11.45, θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τους εκπροσώπους φορέων και τους εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων.
 
Η μεγάλη παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων και των σωματείων, των σχολείων και των σωμάτων ασφαλείας, είναι προγραμματισμένη για τις 12.15 το μεσημέρι. Στην εξέδρα των επισήμων ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης θα βρεθεί ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.