Η Κομοτηνη υποδεχτηκε τη δεξια χειρα του Αγιου Γεωργιου

Θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι τις 5 Νοεμβρίου

Η υποδοχή της θαυματουργού δεξιάς χειρός του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.
 

Η εικόνα κατέφτασε μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Κομοτηνής, και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή συνοδεία του ιερού κλήρου, τοπικών αρχών, στρατιωτικής μουσικής και αγήματος που κατέληξε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.
 

Στη συνέχεια εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
 

Ο Μητροπολίτης κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε στην αξία της προσκυνήσεως των ιερών λειψάνων, στην παρρησία του Μεγαλομάρτυρος Αγίου της πίστεως, ευχαρίστησε δε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος, Γέροντα Αλέξιο, και τους συνοδούς Πατέρες για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και τους ευσεβείς Χριστιανούς για τη συμμετοχή τους στις πνευματικές ευκαιρίες της Ιεράς Μητροπόλεως.
 

Το θαυματουργό ιερό λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό πάντων μέχρι το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει, για να επιστρέψει στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου φυλάσσεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.