Η Κομοτηνη τιμησε την Ημερα Εθνικης Αντιστασης

73 χρόνια μετά από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Με την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, και με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, από εκπροσώπους της ηγεσίας του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς επίσης από εκπρόσωπο της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής, γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή στην πόλη μας η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης. Η ημέρα καθιερώθηκε το έτος 1982 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, που είναι η ημερομηνία της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. 

Χρήστος Μέτιος «Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν έχουμε ευθύνη συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια για τη στήριξη της πατρίδας μας»

Στο μήνυμά του μετά από την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος, τόνισε πως η κορυφαία πράξη αντίστασης των Ελλήνων στο Γοργοπόταμο πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τη σύγχρονη γενιά. «Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-44», επισήμανε ο κ. Μέτιος, «όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας».

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν», συνέχισε, «έχουμε ευθύνη ως ελληνική κοινωνία και ως πολιτεία να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια για τη στήριξη της πατρίδας μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και τον αγώνα για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία». 

Νότης Χαραλαμπίδης «Οι νεότεροι να μαθαίνουμε από την ιστορία και να μην παρασυρόμαστε σε επιλογές πολιτικών σχημάτων που εμπνέονται από τη δράση των δοσίλογων»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Νότης Χαραλαμπίδης, επιφύλαξε ένα δεικτικό σχόλιο προς όλους εκείνους, που αδιαφορώντας για τον αγώνα και τη θυσία των προγόνων μας, στηρίζουν τους θιασώτες του ναζισμού και του φασισμού. «Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατοχικών δυνάμεων», τόνισε, «που είχε κορυφαία στιγμή την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, μία πράξη που συμβολίζει την εθνική ενότητα όλων των Ελλήνων εναντίον του κατακτητή». «Αναγκαίο είναι όλοι οι νεότεροι να μαθαίνουμε από την ιστορία», επισήμανε, «και να μην παρασυρόμαστε από την ενδεχόμενη οργή, που μπορεί να έχουμε για το πολιτικό σύστημα, σε επιλογές πολιτικών σχημάτων που εμπνέονται από τη δράση των δοσίλογων και των προδοτών εκείνης της εποχής, που χαιρετίζουν φασιστικά πάνω από τον τάφο του Μουσολίνι, που δοξάζουν και υμνούν τον σφαγέα Χίτλερ και ενώ κάνουν τέτοιες προδοτικές επιλογές, έρχονται σήμερα να «πουλήσουν» εθνικισμό και πατριωτισμό». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.