Η Κομοτηνη τιμησε την 25η Μαρτιου του 1821

Για πρώτη φορά παρέλασαν φοιτητές του ΔΠΘ - Με μαύρες κορδέλες οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την 202η επέτειο από την επανάσταση του 1821.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, υπό άκρως ανοιξιάτικο καιρό, με τους συλλόγους της περιοχής, για να ακολουθήσει η μαθητιώσα νεολαία της πόλης, μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Ακολούθησαν τα τμήματα του Προσκοπισμού και του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην παρέλαση συμμετείχε τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Πειραματικού Λυκείου της Κομοτηνής φορούσαν μαύρες κορδέλες, για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της παρέλασης η μπάντα του Δήμου έδωσε την θέση της στην μπάντα στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ, που έδινε τον ρυθμό στα αγήματα που ακολούθησαν πήρε θέση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων σημαίνοντας την έναρξη του τελευταίου μέρος της σημερινής παρέλασης.

Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων παρέλασαν στελέχη του στρατού, της σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής καθώς και του τάγματος της Εθνοφυλακής κερδίζοντας το θερμότερο χειροκρότημα των επισήμων, καθώς και των πολιτών.

Δείτε την παρέλαση

Μετά το πέρας της παρέλασης τα δικά τους μηνύματα για την ημέρα έστειλαν πολιτικοί και θρησκευτικοί εκπρόσωποι της περιοχής.

Για την σημασία της διπλής γιορτής του Ελληνισμού μίλησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Χρόνια πολλά ευχήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τιμούμε την επέτειο με το βλέμμα στο μέλλον, τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Την ανάγκη να αντλήσουμε έμπνευση από τους αγωνιστές του 1821 τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Στην σημασία της εορτής και της αρμονικής συμβίωσης αναφέρθηκε ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ

Δηλώσεις έκανε και ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης που θεωρεί πως πρέπει το παράδειγμα των προγόνων μας να μας οδηγεί και σήμερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.