Η Κομοτηνη πηρε την σκυταλη στο τρεξιμο(+Gallery)

Άκρως επιτυχημένη και η φετινή δεύτερη διοργάνωση των Βίκος Street Relays

Τα φετινά Βίκος Street Relays στην Κομοτηνή, ήταν μια μεγάλη τοπική γιορτή του αθλητισμού, με εκατοντάδες συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, τόσο στον ημιμαραθώνιο των 12χλμ όσο και στις σκυταλοδρομίες που διεξήχθησαν με κέντρο την πλατεία Ειρήνης, την Κυριακή.

Αθλητές, φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, μέλη του συλλόγου Ηρόδικου, του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ροδόπης, «Περπατώ», Κομοτηναίοι  και επισκέπτες, «έδωσαν σκυτάλη στο τρέξιμο». Παρών στη διοργάνωση κι ο Ολυμπιονίκης της πάλης κ.Απόστολος Τασκούδης.
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δεν φάνηκαν να στέκονται εμπόδιο στην ομαλή εξέλιξη των φετινών αγώνων, που έφεραν την οργανωτική σφραγίδα των συλλόγων «Περπατώ», «Ηρόδικου», της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.


Γιώργος Κώστα
«Σημασία έχει η συμμετοχή κι όχι απαραίτητα η διάκριση»

Με εκκίνηση από την πανεπιστημιούπολη, ο αγώνας δρόμου των 12 χλμ που οργάνωσε το ΤΕΦΑΑ και συγκέντρωσε περί τις 200 συμμετοχές.  Ήδη, όπως ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος κ. Γιώργος Κώστα, εμφανώς ικανοποιημένος, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ακόμη και διεθνών συμμετοχών για την επόμενη διοργάνωση. Ο κ. Κώστα μετέφερε τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων που διέτρεξαν 7 συνοικίες της πόλης για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. «Σημασία έχει η συμμετοχή κι όχι απαραίτητα η διάκριση σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και τον ενεργό ρόλο των φοιτητών του τμήματος στη διοργάνωση κατά την προετοιμασία έως και την ολοκλήρωση της αθλητικής εκδήλωσης.
Η σκυτάλη στο τρέξιμο

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και για τα kids relays, τις σκυταλοδρομίες 4Χ100 μέτρων, για παιδιά σχολικής ηλικίας, με δεκάδες συμμετοχές αγοριών και κοριτσιών  να κάνουν την εμφάνισή τους και να κατακτούν το πρώτο τους μετάλλιο.

Την προσοχή των θεατών μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, κράτησαν οι σκυταλοδρομίες 4Χ2000 μ. στις οποίες έλαβαν μέρος πολίτες, αθλητές και φοιτητές φυσικής αγωγής, μέλη του «Ηρόδικου» και του «Περπατώ».

Λευτέρης Πλακίδας
«Μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά»

Για τον συμβολισμό της σκυτάλης μίλησε ο υπεύθυνος των αγώνων κ. Λευτέρης Πλακίδας, εστιάζοντας στο ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. «Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας και το κεντρικό μήνυμα της αθλητικής διοργάνωσης. Ο κ. Πλακίδας τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες, είναι μια διέξοδος στον αθλητικό τουρισμό, καθώς αποτέλεσαν πόλο έλξης για επισκέπτες και συμμετέχοντες από άλλες πόλεις.

«Η Κομοτηνή είναι μέσα στο χάρτη των διοργανώσεων για τα street relays κι αυτό φαίνεται κι από τη φετινή τους δυναμική. Χαιρόμαστε που η πόλη τα αγκαλιάζει σιγά σιγά» επισήμανε ο ίδιος. Σημειώνοντας την αγωνιστική συμμετοχή των φοιτητών, ο κ. Πλακίδας μίλησε για τον δεύτερο τερματίσαντα στη διαδρομή των 12χλμ ο οποίος φοιτά στο ΤΕΦΑΑ.  «Δεν είναι αυτονόητο ότι αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό κι είναι φοιτητές κάνουν οι ίδιοι αθλητισμό» είπε. Εξήρε ωστόσο την συμβολή  και την υποστήριξη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και των φοιτητών για την εθελοντική συνεισφορά τους.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα για ακόμη πιο επιτυχημένη συνέχεια του θεσμού,  με τη συμβολή του Δήμου Κομοτηνής  και την στήριξη της  ΠΑΜΘ ενώ  ευχαρίστησε προσωπικά,  τον «Ηρόδικο», τους κ.κ.Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, Μιχάλη Ραγκούση και Λίτσα Αργυροπούλου καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γιώργο Πετρίδη που πίστεψε αυτή τη διοργάνωση και τη στηρίζει για 2η χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.