Η Κομοτηνη γιορτασε την ανακυκλωση με την 5η συνεχομενη χρονια

Οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι τοπικές αρχές ένωσαν τις δυνάμεις τους, αποδεικνύοντας ότι με συνεργασία και αφοσίωση μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το καλό του πλανήτη μας

Την ανακύκλωση γιόρτασαν  μαθητές από σχολεία της πόλης μας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης followgreen, το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου στο Τσανάκλειο Μέγαρο όπου βράβευσε τα σχολεία για την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών κατά την διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς.

Σχολεία της περιοχής μας βραβεύτηκαν για 5η συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιήθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός καθώς υπήρξαν 48 συμμετοχές από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Λεβέντη, εκπρόσωπο της εταιρίας followgreen, σχολεία της πόλης μας κατάφεραν να συλλέξουν σχεδόν 27 χιλιάδες κιλά ανακυκλώσιμων υλικών καθώς όπως ενημέρωσε κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς όπου υπήρξαν πηγές εντός των σχολικών μονάδων που συλλέγονταν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και τηγανέλαιο από του μαθητές που φαίνεται να δίνουν το παράδειγμα για μια πιο πράσινη και βιώσιμη κοινωνία.

Ο εκπρόσωπος της followgreen ευχαρίστησε θερμά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, η οποία ανέλαβε το δύσκολο έργο της συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών από τα σχολεία. Επιπλέον, ευχαρίστησε το Exagono, Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Κομοτηνής, για τη συμμετοχή τους στις υπαίθριες δραστηριότητες που ψυχαγώγησαν τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.