Η Κομοτηνη ετοιμαζεται για το χειμωνα

Καθαρισμός σε φρεάτια τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές ενόψει του χειμώνα

Καθαρισμούς σε φρεάτια, υπονόμους και άλλα σημεία που μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες συνεργεία τόσο της ΔΕΥΑΚ, όσο και του Δήμου Κομοτηνής, με σκοπό να μην υπάρχουν προβλήματα παροχέτευσης κατά τις βροχές του φετινού χειμώνα.

Ήδη σε πολλές γειτονιές γίνονται παρεμβάσεις καθαρισμού τόσο σε οχετούς όσο και σε φρεάτια, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην ροή του νερού προς αυτά, αλλά και εντός των υπονόμων.

Παράλληλα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία για να καθαρίσουν τα φρεάτιά της, η αποκάλυψη των οποίων έφερε στο φως όχι μόνο πολλά φύλλα, κάτι αναμενόμενο λόγω της εποχής, αλλά και πολλά σκουπίδια.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα μόνο σημείο, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία μας, εντοπίστηκαν άδεια πακέτα τσιγάρων, δοχεία χυμών, κουτάκια αναψυκτικών, ακόμα και μπαταρίες, δείχνοντας πως η περιβαλλοντική συνείδηση στην πόλη μας έχει ακόμα δρόμο για να επιτευχθεί.

Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, παρόλο που οι υπηρεσίες ζητούν και από τους πολίτες να προσέχουν τους χώρους μπροστά από τα καταστήματά και τις οικίες τους, με ιδιαίτερη έμφαση αυτή την περίοδο στα πεσμένα φύλλα, τα οποία σε μια δυνατή βροχή μπορεί πολύ γρήγορα να βουλώσουν τα φρεάτια, προκαλώντας προβλήματα που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.