Η Κομοτηνη αγκαλιασε τους πυροσβεστες μετα τη φωτια της Νυμφαιας

Τόσο σε ηθικό επίπεδο, αλλά και σε ενδιαφέρον για την στήριξή της υπηρεσίας

Δωρεά πυροσβεστικών στολών παρέδωσε στην υπηρεσία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επιπλέον εκτίμηση για το έργο της πυροσβεστικής φαίνεται να έφερε στους κατοίκους της Κομοτηνής η πυρκαγιά που ξέσπασε τον Δεκαπενταύγουστο στην Νυμφαία, σύμφωνα με τα στελέχη της υπηρεσίας.

Αυτή την εκτίμηση την βλέπουν τόσο στην καθημερινότητα τους, όσο και στην βοήθεια που έρχεται, τόσο σε μορφή δωρεών, όσο και σε ενδιαφέρον για την εγγραφή στους καταλόγους των εθελοντών πυροσβεστών.

Κίνηση επιβράβευσης για τους πυροσβέστες

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης παρέδωσε το πρωί της Τετάρτης 25 Αυγούστου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής ειδικές στολές από τη Γερμανία ως έκφραση ευχαριστιών για τη συμβολή της στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Νυμφαία.

Όπως τόνισε, η υπηρεσία απέδειξε την ικανότητα και την οργάνωσή της στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής πυρκαγιάς, και σε ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, πήρε την πρωτοβουλία να φέρει μερικές στολές που προσέφερε η οργάνωση Ελληνογερμανικής φιλίας Filia Velbert, από μια αντίστοιχη μονάδα της Γερμανίας που υποστηρίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού.

«Η κίνηση αυτή έρχεται ουσιαστικά να επιβραβεύσει όλους τους πυροσβέστες της περιοχής μας, που με μεγάλη ετοιμότητα και αυτοθυσία αγωνίζονται να προστατέψουν και την ασφάλεια των πολιτών αλλά και το περιβάλλον της Ροδόπης και της Θράκης» επεσήμανε ο βουλευτής. Για αυτό και ευχαρίστησε τα στελέχη για όσα κάνουν, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την ετοιμότητα που επιδεικνύουν και την ευαισθησία για την ασφάλεια της περιοχής, καθώς και τους δωρητές, και κυρίως τον πρόεδρος του συλλόγου κ Λάζαρο Παπαϊωάννου που έχει κάνει αντίστοιχες δωρεές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον σύλλογο, για να προχωρήσουν και σε άλλες δωρεές μηχανημάτων και άλλων εργαλείων που χρειάζονται για να καλύπτουν τις τοπικές ανάγκες κάθε φορά.

«Η πρόσφατη περιπέτεια απέδειξε πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν λειτουργούμε συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά δείχνοντας και την εκπαίδευση και την ετοιμότητα που υπάρχει» ανέφερε. Με την ευκαιρία ευχαρίστησε και τους αρμόδιους Υπουργούς, ειδικά τον κ. Χαρδαλιά για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν τα εναέρια μέσα. «Έχουμε ένα φοβερό περιβάλλον στην περιοχή μας και πρέπει να το προστατέψουμε όλοι μαζί» ανέφερε, με το ρόλο των πολιτών να είναι σημαντικός και θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα, τιμώντας παράλληλα τους ανθρώπους που στερούνται διακοπές και οικογένειες για να επιτυγχάνουν αυτό το στόχο.

Πάντα σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Αρχιπύραρχος Κώστας Κούκουρας ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη για την χορηγία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα υπάρξει και συνέχεια. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, τόνισε, με την χώρα μας να αντιμετωπίζει μεγάλες πυρκαγιές, και στην περιοχή μας μπορεί να είχαμε φωτιές μικρότερου μεγέθους, που όμως μπορούσαν να εξελιχθούν σε πολύ μεγάλες.

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους φορείς που βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, και ευελπιστεί πως μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου δεν θα έχουμε μεγάλα τέτοια περιστατικά, παρόλα αυτά διαβεβαίωσε πως θα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα.

Πρωτοφανής η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια

Τέλος εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ΠΥ Κομοτηνής ο Αντιπύραρχος Θανάσης Αραμπατζίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της υπηρεσίας τόσο για αυτή του την κίνηση, αλλά και γιατί είναι πάντα δίπλα τους, δείχνοντας πόσο τους στηρίζει. Η υπηρεσία βρίσκεται σε καλό επίπεδο από άποψη μέσων, ανέφερε, όμως είναι πάντα θετικό να υπάρχει και επιπλέον στήριξη από τους πολίτες και τους φορείς, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Ευχαρίστησε όμως και τους πολίτες της Κομοτηνής, οι οποίοι από την ημέρα της πυρκαγιάς στη Νυμφαία, έδειξαν απίστευτη σύμπνοια στο πυροσβεστικό σώμα. «Μας σταματούν στο δρόμο να μας πουν μια καλή κουβέντα, και αυτό δεν ανταλλάσσεται με κανένα επίδομα και καμία άδεια» ανέφερε, εκμυστηρευόμενος πως είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην καριέρα του ως πυροσβέστη.

Μάλιστα γνωστοί του ζητούν να μάθουν πως θα γίνουν εθελοντές πυροσβέστες, κάτι που θεωρεί δείχνει τον αντίκτυπο που είχε η προσπάθειά τους. Τέλος εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής και της Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης, που αφήνουν τις δουλειές τους και τους βοήθησαν πολύ στην κατάσβεση και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ιδιαίτερα μάλιστα φέτος, που μπορεί να μην είχαμε μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών από ό,τι κατά το παρελθόν, αλλά η εξάπλωσή τους, λόγω των κλιματικών συνθηκών, δηλαδή του ξηρού καλοκαιριού, ήταν μεγαλύτερη, και η επαγρύπνηση θα πρέπει να συνεχιστεί και το φθινόπωρο από όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.