Η ΚΝΕ Ροδοπης για την πανεπιστημιακη αστυνομια

«Τα σχέδια της κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσουν!»

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ για το θέμα των πανεπιστημίων με αφορμή την έναρξη εκπαίδευσης των Πανεπιστημιακών Αστυνομικών.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για μέτρα προστασίας της υγείας και της εξεταστικής τους, την ώρα που οι φοιτητικές εστίες Κομοτηνής δεν έχουν θέρμανση και πόσιμο νερό, που δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που υπάρχουν καθώς με ευθύνη τους ενάμιση χρόνο τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά.

Την ώρα που η σήψη και η δυσωδία του “Πανεπιστημίου-επιχείρηση” ξεχειλίζουν από παντού, ακόμη και με καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και άλλες υποθέσεις κι εξακολουθούν να διδάσκουν… η κυβέρνηση επιλέγει να επιταχύνει το αυταρχικό μέτρο της “πανεπιστημιακής αστυνομίας” ξεκινώντας μάλιστα την εκπαίδευσή της στην Κομοτηνή και ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο-πλαίσιο που έχει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών. 

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής. Οι φοιτητές έχουν απορρίψει στο δρόμο με τις κινητοποιήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του!».

Παράλληλα στρέφει τα βέλη της κριτικής της και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως «αυτές τις μέρες όμως πέφτουν για άλλη μια φορά και συνολικότερα οι μάσκες και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και πρόσφατα όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως “χρειάζεται (…) το μοντέλο που υπάρχει και σε άλλες χώρες, αστυνομική δύναμη, υπηρεσία, που είναι όμως πανεπιστημιακή, σε άμεση συνεργασία με το πανεπιστήμιο”».

H ΚΝΕ Ροδόπης καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, να ακυρώσουν με τους αγώνες τους για άλλη μια φορά τα σχέδια έντασης της καταστολής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.