Η καθυστερηση των συμβασιουχων της κοινωφελους δημιουργει προβληματα στην υπηρεσια καθαριοτητας του Δημου Κομοτηνης

Οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για καθαρισμούς και επισκευές ενόψει της νέας σχολικής περιόδου κινδυνεύουν να επηρεάσουν άλλους τομείς της καθαριότητας

Προβλήματα στην αποδοτικότητα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής δημιουργεί η καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, οι επιτυχόντες του οποίου μάλλον θα αρχίσουν να έρχονται στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Αυτό συνέβη τόσο την προηγούμενη περίοδο, με μέλη της υπηρεσίας να πρέπει να διατίθενται σε μιας σειρά από υπηρεσίες, όπως καθαρισμοί σε οικισμούς και στις παραλίες, που συνήθως κάλυπταν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς.

Με την έλευση δε του Σεπτεμβρίου, διατίθενται άτομα για τους καθαρισμούς και την προετοιμασία των σχολικών μονάδων σε όλο το μήκος του Δήμου, ενώ παράλληλα πρέπει να συνεχίσουν οι καθαρισμοί και οι παρεμβάσεις σε άλλα σημεία, όπως πανηγυρίζουσες εκκλησίες και άλλα.

Η ανησυχία της υπηρεσίας, σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ισμαήλ Λεβέντ, είναι πως η ανάγκη για την κάλυψη των πολλαπλών αυτών αναγκών, που προβλέπονταν ότι θα καλυφθούν από την κοινωφελή, θα δημιουργήσουν προβλήματα στις καθημερινές υποχρεώσεις, όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Και ενώ είχαν υπολογίσει πως θα έχουν τους επιτυχόντες της κοινωφελούς εργασίας τουλάχιστον για τις εργασίες του Σεπτεμβρίου, η τελευταία αυτή καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα να πιέζονται για να καλύψουν όλες τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.