Η καθημερινοτητα μιας σχολικης τροχονομου

Καιρικές συνθήκες και η κίνηση τις ώρες αιχμής δυσκολεύουν την εργασία, αλλά τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών αποζημιώνουν με το παραπάνω

Είναι λίγο μετά τις 8 το πρωί, και μπροστά από το 10ο Δημοτικό για ακόμα μια μέρα οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, και η σχολική τροχονόμος είναι εκεί.

Παρών, όπως κάθε φορά, είτε έχει βροχή, χιόνι ή λιακάδα, είναι από το 2006 η κ. Γεωργία Ευαγγελοπούλου η οποία, όπως και αρκετοί συνάδερφοί της, βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να περάσουν τη διάβαση και να σταματήσουν την κίνηση, όταν χρειαστεί. Όπως τόνισε, αυτή και κάποιες από τις συναδέρφους της καθαρίστριες εκτελούν και καθήκοντα σχολικών τροχονόμων, και το κάνουν με ικανοποίηση, βλέποντας κάθε μέρα τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών. «Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, για να περνούν τα παιδιά με ασφάλεια» σημείωσε, παρόλο που τις ώρες αιχμής, ειδικά όταν βρέχει ή έχει κρύο, έχουν μια δυσκολία, γιατί οι γονείς έρχονται όλοι με τα αυτοκίνητα.

Τα οχήματα δυσκολεύουν τις συνθήκες

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται δύσκολες συνθήκες, και για τη διέλευση των παιδιών, αλλά και για τα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο δρόμο, για αυτό και η κ. Ευαγγελοπούλου ζήτησε από τους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με τρόπο που εμποδίζει την ομαλή κίνηση των οχημάτων στον δρόμο της 14ης Μαΐου, που περνά μπροστά από το σχολείο.

Και αυτό γιατί δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα και για τα παιδιά, που πρέπει να περάσουν, αλλά εμποδίζει και την κίνηση για τους οδηγούς, πολλοί από τους οποίους είναι οι ίδιοι οι γονείς. «Δεν έχουν πρόβλημα οι γονείς, όμως όταν έχει άσχημες καιρικές συνθήκες, όλοι προσπαθούν να προστατέψουν το παιδί τους, και έτσι δημιουργούνται καταστάσεις με το παρκάρισμα των αυτοκινήτων αριστερά και δεξιά στο δρόμο, κάνοντας τους διερχόμενους οδηγούς να εκνευρίζονται» τόνισε. Εκεί θέλει πολύ προσοχή από όλους, κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών, που για αυτά άλλωστε γίνονται όλα

Αγάπη για τα παιδιά

Και ενώ ο σχολικός τροχονόμος πρέπει να είναι παρών σε όλες τις καιρικές συνθήκες, και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, η κ. Ευαγγελοπούλου τόνισε πως έχει μια πολύ όμορφη σχέση με τα παιδιά, και πρώτη και τελευταία μέριμνά της είναι να τα προσέχει, και να φροντίζει να περνούν από τη διάβαση με ασφάλεια.

Όλα αυτά τα χρόνια που είναι σχολικός τροχονόμος, αισθάνεται τους μαθητές που έχουν περάσει από το σχολείο σαν παιδιά της, και τα αγαπά, και μπορεί να βρέχεται, να βρίσκεται μέσα στο κρύο, όμως είναι πάντα χαμογελαστή το πρωί, γιατί θα συναντήσει αυτούς τους μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.