Η Κατερινα Σαραφιδου νεα Προισταμενη Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Ροδοπης

Δηλώνει καθόλα έτοιμη να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα

Ανέλαβε τα καθήκοντά της ως νέα Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης η κ. Κατερίνα Σαραφίδου, μετά από τη διαδικασία επιλογής που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης.

Στόχος της είναι, όπως τονίζει, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να κάνουν το καλύτερο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Ροδόπη, με όλες τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτή.

Ποια είναι η Κατερίνα Σαραφίδου

Η κα Σαραφίδου γεννήθηκε στη Δράμα, και είναι Διδάκτορας  Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης,  στην Παιδαγωγική Σχολή Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ  και  Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ..

Με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, «Μοντέλα σχεδιασμού και ανάπτυξης εκπαιδευτικών μονάδων» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Διετέλεσε Διευθύντρια του ΠΕΚ Καβάλας από το 2012 μέχρι 2016 και Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας από το 2009-2018, ενώ από το 2003-2018.

Ήταν Σχολική Σύμβουλος της 39ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής (Π.Ε. Δράμας) και από το 2018   Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αν.  Μακεδονίας-Θράκης (2ης εν. Νηπιαγωγείων Π.Ε. Καβάλας & Δράμας).

Μεγαλύτερη αποκέντρωση στην Παιδεία

Η νέα Προϊσταμένη θα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα θέση με νέα καθήκοντα, μιας και όπως τόνισε, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ο ρόλος του Διευθυντή Εκπαίδευσης διαφοροποιείται από αυτόν που υπήρχε μέχρι τώρα, με περισσότερα καθήκοντα, και ο ρόλος του γίνεται ακόμα πιο σημαντικός από ό,τι ήταν. Άλλωστε,  η διοίκηση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού  αποτελεί κλειδί επιτυχίας  αρκεί, όπως ανέφερε, «να υπάρχει όραμα και κατεύθυνση, πέρα από την επίλυση των απλών  καθημερινών προβλημάτων».

Όπως εξήγησε, ενώ τις κατευθύνσεις, τις δίνει πάντα το υπουργείο Παιδείας, περισσότερα θέματα από εδώ και στο εξής, θα βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια των Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, αλλά και στα χέρια του κάθε Διευθυντή/ντριας  σχολικής  μονάδας, στο πλαίσιο της στόχευσης του Υπουργείου για μεγαλύτερη αποκέντρωση.

Δηλώνει καθόλα έτοιμη να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα

Παρόλο που κατάγεται από τη Δράμα, θεωρεί ότι η εμπειρία της ως σχολικής συμβούλου από το 2003, αλλά και το γεγονός ότι ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αν. Μακεδονίας-Θράκης βρισκόταν συχνά στην έδρα, στην Κομοτηνή και έχει επαφή με όλους τους ανθρώπους της καθοδήγησης, που έχουν γίνει συνεργάτες και φίλοι, θα βοηθήσει να αναλάβει απρόσκοπτα τα καθήκοντά της.

Η Ροδόπη έχει και τις δικές της ιδιαιτερότητες, όμως η κ. Σαραφίδου δηλώνει σίγουρη πως θα μπορέσει να κάνει το καλύτερο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε αυτή, με τη συνδρομή φυσικά και τη βοήθεια του εκπαιδευτικού κόσμου, των γονέων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης και όλων των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση, «γιατί ο στόχος είναι κοινός: το καλό των παιδιών μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.