Η Καταστατικη συνελευση της ELSA Ελλαδας στην Κομοτηνη(+Gallery)

Αναμένεται σειρά διοργανώσεων με στόχο τη διεθνοποίηση της οργάνωσης

Η 37η Εθνική Καταστατική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (ELSA), έλαβε φέτος χώρα στην πόλη της Κομοτηνής στις 2 και 3 Μαΐου, με πρωτοβουλία του τοπικού τμήματος Κομοτηνής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο. Στη Γενική Συνέλευση αυτή της ELSA Greece, στην οποία συμμετείχαν με δικαίωμα ψήφου και λόγου τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τοπικών παραρτημάτων της ELSA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, με δικαίωμα λόγου όλα τα μέλη της ELSA από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, αλλά και νέοι νομικοί που είναι μελή στα παραρτήματα της ELSA International και μη μέλη της ELSA, που επιθυμούν να τη γνωρίσουν. Στην ΕΚΣ συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το δίκτυο της ELSA σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και μέσα από παρουσιάσεις, trainings και workshops όλοι οι συμμετέχοντες βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους έμαθαν πώς λειτουργεί η ELSA. Ακόμη, διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες από τις οποίες ανεδείχθη το νέο ΔΣ της ELSA Greece.
 

 
Βασίλης Ζιώγας
 
«Θέλουμε να μοιραζόμαστε την αγάπη για τη νομική επιστήμη στο κοινό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη κατά το τελευταίο τέταρτο του τελευταίου αιώνα»

 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας της ELSA Κομοτηνής κ. Βασίλης Ζιώγας, η οργάνωση ιδρύθηκε το 1981 από φοιτητές νομικής, έχει παρουσία σε όλη την Ευρώπη εκπροσωπώντας φοιτητές από περισσότερες από 300 Νομικές Σχολές και το αντικείμενό της είναι να φέρνει κοντά όχι μόνο τους φοιτητές νομικής αλλά και τους νέους νομικούς μέχρι την ηλικία των 30 περίπου ετών. «Θέλουμε να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία, αλλά και την αγάπη για τη νομική επιστήμη στο κοινό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη μετά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα», ανέφερε.

 
 
Τίμος Ρουβάς
 
«Στόχος μας να διεθνοποιήσουμε το δίκτυο και να το κάνουμε πιο εξωστρεφές»

 
Για την έντονη δραστηριότητα του τοπικού σωματείου της ELSA Θεσσαλονίκης μίλησε ο αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της οργάνωσης κ. Τίμος Ρουβάς, τονίζοντας ότι η ELSA Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια σειρά από πρότζεκτ, δίνοντας μεγάλη σημασία στο διεθνή χαρακτήρα τους σε συνεργασία με άλλα εθνικά και τοπικά σωματεία από το εξωτερικό, ενώ έφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία μια διεθνούς ομάδας νομικής έρευνας πάνω στα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στην ΕΕ σε συνεργασία με τις οργανώσεις του Άμστερνταμ και του Λουξεμβούργου, για την οποία θα ακολουθήσει διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο. Για πρώτη φορά το καλοκαίρι θα λάβει χώρα στην Ελλάδα από την ELSA ένα summer school πάνω στο ιατρικό δίκαιο και τη βιοηθική ενώ παράλληλα στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα θα διοργανωθεί ο πρώτος εθνικός διαγωνισμός εικονικής δίκης στο ποινικό δίκαιο. Τέλος, και πάλι για πρώτη φορά, τον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διεθνής συνάντηση των προέδρων ELSA στη Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος όλων αυτών των διοργανώσεων είναι σύμφωνα με τον κ. Ρουβά «να διεθνοποιήσουμε το δίκτυο και να το κάνουμε πιο εξωστρεφές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.