«Η καταργηση της Κοινωνικης Ασφαλισης ειναι αιτια πολεμου»

Κινητοποιήσεις για το νέο Ασφαλιστικό ετοιμάζει η ΕΝΙΔΥΚ˙ ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη

Κινητοποιήσεις με αφορμή την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου προετοιμάζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ). Για αυτό τον λόγο συγκαλεί ανοιχτή σύσκεψη προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο  προκειμένου «να συζητήσουμε και να προετοιμάσουμε την δική μας απάντηση ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο». Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
 
«Όλοι στο δρόμο! Να Εμποδίσουμε το Νέο Χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση» αναφέρει στο προσκλητήριο της η ΕΝΙΔΥΚ εξηγώντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, σε συνέχεια του νόμου “λαιμητόμου” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση κάθε εργαζόμενου, σε πεδίο νέων αγορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να καταργήσουν μια για πάντα την προσωπική διαφορά και την επικουρική ασφάλιση. Να μετατρέψουν σε ακριβό εμπόρευμα την υγειονομική περίθαλψη και την Πρόνοια».
 
 
«Αυτοί που σήμερα» υπογραμμίζει «εμφανίζονται ως “σωτήρες” του ασφαλιστικού συστήματος είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, που έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα λεφτά μας, που ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που πέταξαν έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».
 
 
Παράλληλα η συνδικαλιστική οργάνωση ισχυρίζεται πως «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει μόνο το τι θα μας παίρνουν, ποιες θα είναι οι κρατήσεις μας. Τίποτα δε θα προβλέπει σχετικά με τις αποδοχές μας, την κάλυψη των αναγκών μας σε Υγεία, Πρόνοια. Η μόνη εγγύηση θα είναι μια σύνταξη της πείνας κάτω από 400 ευρώ. Όλες οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα μετατρέπονται σε επενδυτικό κεφάλαιο των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, που θα τζογάρουν τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο». 
 
 
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΝΙΔΥΚ, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κλάδος του επισιτισμού, που «από την στιγμή που πάνω από το 50% των προσλήψεων, γίνεται με ημιαπασχόληση, με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, ορισμένου χρόνου, είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο δεν θα μπορούμε να κατοχυρώσουμε ούτε τα βασικά μας δικαιώματα στην Υγεία, την περίθαλψη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην προστασία της μητρότητας».
 
 
«Οι ασφαλιστικές εισφορές μας είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την δουλειά μας και τον μισθό μας» ξεκαθαρίζει η ίδια εξηγώντας πως «εξαρτώνται με το αν θα έχουμε δουλειά, αν θα είναι σταθερή ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής και διαλείπουσα».
 
   
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η ΕΝΙΔΥΚ τονίζει πως «μας πετάνε το “τυράκι” για να μπούμε μέσα στη “φάκα” λέγοντας ότι θα αυξηθούν οι μισθοί μας, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Το αντίθετο θα γίνει. Οι μισθοί μας θα μειωθούν, καθώς οι ασφαλιστικές μας εισφορές είναι κομμάτι του μισθού μας, των αποδοχών από τη σκληρή δουλειά μας».
 
    
Κλείνοντας δε υπογραμμίζει πως «η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους! Είναι αιτία πολέμου! Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα περάσει “ως ένα ακόμη χτύπημα” στα δικά μας δικαιώματα και ανάγκες. Με τη συμμετοχή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να αποτρέψουμε την ψήφιση και εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.