Η καταγγελια που εγινε συνηθεια

Στον εισαγγελέα η ΕΛΜΕ Ροδόπης για τα κενά στα σχολεία

Για άλλη μια χρονιά το Δ.Σ. η ΕΛΜΕ Ροδόπης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα καταγγελία σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμη και σήμερα, δυόμιση μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. 

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Έχει ήδη διανυθεί διάστημα περίπου δυόμιση μηνών από την έναρξη του σχολικού έτους 2015 – 2016 και στην ακριτική περιοχή της Ροδόπης υπάρχουν εκατοντάδες «χαμένες» διδακτικές ώρες μαθημάτων (τόσο στα μαθήματα γενικής παιδείας και τεχνικής εκπαίδευσης όσο και στα μουσικά μαθήματα, υποχρεωτικά και επιλογής) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ένεκα των ελλείψεων καθηγητών για να πληρώσουν αυτές. Παρ’ όλες τις έντονες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες τόσο των καθηγητών, μέσω του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου (Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης), όσο και μελών των Συλλόγων Γονέων ορισμένων σχολείων προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, δεν κατέστη δυνατόν να θεραπευτεί το κεφαλαιώδους σημασίας αυτό ζήτημα της Εκπαίδευσης, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Επικράτειας.
 
Κατόπιν τούτων παρακαλούμε και αιτούμεθα, όπως άμεσα επιληφθείτε του ζητήματος αυτού, αναζητώντας ταυτόχρονα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες (π.χ. άρθρο 259 Π.Κ.), τόσο σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, όσο και σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο τέλος και σε επίπεδο της αρμόδιας Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
 
Παρόμοιο ζήτημα ηγέρθη πέρυσι και στην περιοχή μας, αλλά και πρόπερσι σε μια άλλη ευαίσθητη και ακριτική περιοχή της πατρίδας μας, αυτή του ν. Δωδεκανήσου, οπότε και έπειτα από την σχετική επέμβαση του εκεί προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου με παραγγελία σε Πταισματοδίκη για άμεση προκαταρκτική εξέταση, κατά την οποία εκλήθη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Δωδεκανήσου, αυτό τακτοποιήθηκε με την σχεδόν άμεση τοποθέτηση στα σχολεία δεκάδων αναπληρωτών καθηγητών.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.