Η ισχυς εν τη ενωσει για τους νεους της Κομοτηνης

Ένα χρόνο συνεργασίας γιόρτασαν Europe Direct ΑΜΘ, e-Αιμοδότες και Κοινότητα Νέων Κομοτηνής

Τον ένα χρόνο συνεργασίας με τους e-Αιμοδότες και την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής γιόρτασε το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου το Europe Direct ΑΜΘ, στα γραφεία του Κέντρου στην Κομοτηνή.

Τα μέλη όλων των ομάδων έκοψαν την τούρτα τους, γιόρτασαν μέχρι αργά, αλλά και ξεκίνησαν τον σχεδιασμό για τις δράσεις που θέλουν να κάνουν από κοινού την επερχόμενη χρονιά, με έμφαση στους νέους της πόλης.

Μια ιδιαίτερη σύνδεση με τους φορείς

Κλείνοντας ένα χρόνο λειτουργίας του γραφείου της Κομοτηνής, είναι πολύ χαρούμενοι γιατί τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι μαζί τους, τόνισε η υπεύθυνη στο γραφείο της Κομοτηνής κ. Ηράκλεια Γκατζίνη, για αυτό και αποφάσισαν να γιορτάσουν αυτή την επέτειο, σε συνεργασία με την Κοινότητα Νέων και τους e-Αιμοδότες.

«Έχουμε μια ιδιαίτερη σύνδεση με αυτούς τους φορείς στην πόλη, γιατί αποτελούνται από νέους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται ενεργά στις εθελοντικές τους ομάδες, και έχουμε αναλάβει πολλές φορές πρωτοβουλίες από κοινού» ανέφερε. Άλλωστε από τη νέα χρονιά θα συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία, μαζί και με τους υπόλοιπους φορείς της Κομοτηνής, που και αυτοί έχουν αγκαλιάσει το γραφείο.

Ενόψει του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων, θα συνεχίσουν και με ενημερωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με τους e-Αιμοδότες για την απόκτηση δεξιοτήτων και κυρίως στα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου οι νέοι της πόλης να αποκτήσουν τις ικανότητες που θα είναι χρήσιμα στην καθημερινή τους ζωή.

Στόχος τους είναι να φέρουν πιο κοντά και την φοιτητική κοινότητα και τους νέους της πόλης, για αυτό και έχουν συνεργαστεί και με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής. Η ψυχή του γραφείου είναι αδιαμφισβήτητα οι φοιτητές, όμως απευθύνουν κάλεσμα και στους νέους της πόλης να έρθουν στις εθελοντικές ομάδες που έχουν, και σε όλες τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν.

Κοινές δράσεις για τις ψηφιακές δεξιότητες

Για τις κοινές δράσεις που θα κάνουν ως e-Αιμοδότες με το Europe Direct ΑΜΘ ενόψει του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων μίλησε ο κ Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, ο οποίος τόνισε πως θα πραγματοποιηθούν workshop και σεμινάρια για να ενθαρρύνουν την νεολαία να βάλουν την ψηφιοποίηση στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα θέλουν μέσα από αυτή τη συνεργασία να προσελκύσουν την νεολαία στις αιμοδοσίες που πραγματοποιούν, με έμφαση στα οφέλη της αιμοδοσίας για όλους.

Προγραμματισμός πολλών δράσεων μέσα στη χρονιά

Τέλος από την πλευρά της κοινότητας Νέων Κομοτηνής, ο κ. Αλέξανδρος Μουρατίδης τόνισε πως η συνεργασία τους με το Europe Direct ΑΜΘ είναι εξαιρετική, και από την πρώτη στιγμή που το γραφείο της Κομοτηνής άνοιξε τις πόρτες του ήταν πρόθυμο να έρθει σε επαφή μαζί τους, και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα πολύ δυναμικά, τόσο για δράσεις όσο και για λύση προβλημάτων που μπορεί να συναντήσουν.

Όσο για το μέλλον, υπάρχουν πολλά προγράμματα και δράσεις στα σκαριά, κυρίως όσο αφορά στα περιβαλλοντικά αλλά και άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα της ΕΕ, που θα υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.