Η Ηρα, η Ιρμα και η Πισσα δειχνουν τον δρομο του κυναθλητισμου

Δύο κύπελλα και τέσσερα μετάλλια από τους τετράποδους Κομοτηναίους πρωταθλητές

Για τους περισσότερους Έλληνες η λέξη «agility» παραμένει άγνωστη, αν και στο εξωτερικό, εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου, είναι ικανή να γεμίσει στάδια, όπως συμβαίνει με το ποδόσφαιρο και άλλα δημοφιλή αθλήματα. Agility λοιπόν είναι οι αγώνες δεξιότητας και ταχύτητας σκύλων και ιδιοκτητών, ένα άθλημα εμπνευσμένο από εκείνο της ιππασίας, που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1978. Έκτοτε απέκτησε μεγάλη δημοφιλία σε χώρες του εξωτερικού, γοητεύοντας αφενός τους ιδιοκτήτες σκύλων, αφετέρου τους θεατές-λάτρεις της γρήγορης δράσης. Στο agility ο σκύλος και ο χειριστής του καλούνται να διασχίσουν έναν στίβο με εμπόδια και αντίπαλο το χρόνο. Επειδή η διαδρομή δεν είναι τυποποιημένη και τα εμπόδια κάθε φορά τοποθετούνται σε διαφορετικές θέσεις και ακολουθίες, ο αγώνας γίνεται απαιτητικός και προϋποθέτει καλή εκπαίδευση, συγκέντρωση και ομαδική δουλειά. Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο σκύλος εκτονώνεται, ασκείται σωματικά και πνευματικά, ενώ ενισχύεται και το δέσιμό του με τον ιδιοκτήτη.
 
Το agility λοιπόν, άγνωστο στην Ελλάδα έως πριν από δύο χρόνια λοιπόν, σταδιακά αποκτά φανατικούς φίλους στην Κομοτηνή και ευρύτερα στη Θράκη. Το συγκεκριμένο άθλημα και ευρύτερα τον αθλητισμό ανέλαβε με μεράκι να συστήσει και να προωθήσει στην περιοχή μας ο κ. Θεμιστοκλής Ορκόπουλος, υπεύθυνος του Doggy Park Sports Center, που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 16 Γ. 

Οι νέες διακρίσεις του Agility Club Κομοτηνής

Η ομάδα του κ. Ορκόπουλου, το Agility Club, έχει κατακτήσει σειρά διακρίσεων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε προσέθεσε στη συλλογή της δύο ακόμα κύπελλα και τέσσερα μετάλλια. Στο διήμερο των αγώνων agility, που έλαβαν χώρα στη Βαρυμπόμπη Αττικής, οι τετράποδοι πρωταθλητές από την Κομοτηνή, η Ήρα, η Ίρμα και η Πίσσα αγωνίστηκαν στην κατηγορία Α1 και κατάφεραν να πλασαριστούν συνολικά 6 φορές στην πρώτη τριάδα ισάριθμων αγώνων.

Η Ήρα κατέκτησε μία 2η και μία 3η θέση στους δύο αγώνες, που συμμετείχε, η Ίρμα, το χαριτωμένο γαλλικό μπουλντόγκ, έλαβε μέρος σε 4 αγώνες και κατέλαβε μία 1η και μία 2η θέση. Τέλος η Πίσσα, ράτσας μαλινουά και ηλικίας μόλις 18 μηνών, κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή σε αγώνες να πάρει μία πρώτη και μία δεύτερη θέση. Μάλιστα, τόσο η Ίρμα, όσο και η Πίσσα, εκτός από τις παραπάνω διακρίσεις, πέτυχαν να αποσπάσουν και από έναν πόντο από την Σλοβένα κριτή, κ. Manca Mikec, κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο για την ανέλιξή τους σε μεγαλύτερη κατηγορία. 

Στόχος η εκπροσώπηση της χώρας μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας

Το επόμενο κυναθλητικό ραντεβού του Agility Club Κομοτηνής είναι στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2015. Άμεσος αγωνιστικός στόχος της ομάδας του κ. Ορκόπουλου είναι η Πίσσα ως τον Απρίλιο του 2016 να έχει καταφέρει να ανέβει κατηγορία και να πάρει διάκριση, ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των μαλινουά στη Γαλλία. 

Θεμιστοκλής Ορκόπουλος «Όποιος θέλει να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο στο σκυλάκι του, να γνωρίσει τι είναι το agility»

Με την ευκαιρία των νέων διακρίσεων του Agility Club ο κ. Ορκόπουλος κάλεσε μέσω του «ΠτΘ» όποιον θέλει να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο στο σκυλάκι του, να μπει στη διαδικασία να γνωρίσει τι είναι το agility. Στο εξωτερικό, όπως επισήμανε, όπου το agility είναι δημοφιλές εδώ και πολλά χρόνια, ασχολούνται φανατικά άτομα κάθε ηλικίας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.