Η «Ιπταμενη» Κατερινα Παρασκευαιδου

Η μαθήτρια του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» πέτυχε την εισαγωγή της στην ανδροκρατούμενη Σχολή Ικάρων

Στην πρώτη μας συζήτηση, τον περασμένο Ιούνιο, με την αφορμή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των φετινών πανελληνίων η Κατερίνα Παρασκευαΐδου, μαθήτρια του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» είχε δηλώσει πως η επιλογή της σχολής της θα κριθεί από το τι αυτή προσφέρει.

Σχεδόν έναν μήνα μετά στην δεύτερη συνάντησή μας, έκρυβε για μένα μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη καθώς η Κατερίνα εισήχθη στην Σχολή

Ικάρων, αποτελώντας πλέον από τον προσεχή Σεπτέμβρη μέλος της οικογένειας των Ιπτάμενων.

Η έκπληξη μου οφείλονταν στο γεγονός ότι ναι μεν αρκετοί εκ των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στρέφονται πλέον στις στρατιωτικές σχολές και επομένως και στην Σχολή Ικάρων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχα συναντήσει υποψήφια των πανελλαδικών που επέλεξε την εν λόγω Σχολή.

Επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης

Όπως μου εξήγησε η Κατερίνα η επιλογή της βασίστηκε στο γεγονός ότι εξ αρχής επιθυμούσε την εισαγωγή της στις στρατιωτικές σχολές, λόγω της επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν αλλά και στην παραίνεση της μητέρας της να ψάξει περισσότερες πληροφορίες.

«Σιγά σιγά καλλιεργήθηκε μέσα μου» ανέφερε τονίζοντας πως στην τελική της επιλογή μέτρησε το γεγονός ότι «θα βλέπω τον κόσμο από πάνω, θα μπορώ να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου και βεβαίως έχει μεγάλη εξέλιξη».

Ερωτηθείσα αν το γεγονός ότι οι στρατιωτικές σχολές και ιδίως η Σχολή Ικάρων θεωρούνται ενδεχομένως ανδροκρατούμενες η ίδια δήλωσε πως όχι απλά δεν την ενοχλεί αλλά λειτούργησε και παραινετικά ώστε να αποδείξει ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν σε τομείς και χώρους που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν με δυσπιστία ή ακόμα και φόβο.

Ως προς τις αντιδράσεις γονέων και φίλων η ίδια εξήγησε πως το αρχικό ξάφνιασμα διαδέχεται η χαρά, με αρκετούς να την ρωτούν ως προς την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Για την ίδια όπως εξήγησε δεν αποτέλεσε στοιχείο αποθαρρυντικό τονίζοντας ότι με τα όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που την τρομάζει.

Αποθαρρυντικό στοιχείο για την ίδια δεν αποτέλεσε ούτε το γεγονός ότι οι στρατιωτικές σχολές «παραδοσιακά» έχουν πιο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, δηλώνοντας έτοιμη να ανταπεξέλθει.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το προσπαθήσουμε»

Η ίδια κλείνοντας θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες τονίζοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να καταφέρουμε και μπορούμε περισσότερα από όσα πιστεύουμε».

«Όποιος και όποια θέλει να ακολουθήσει ο,τιδήποτε και αν επιθυμεί να το κάνει. Να μην σκέφτεται ότι λόγω φύλλου ή ο,τιδήποτε άλλο δεν μπορεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το προσπαθήσει» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.