Η Hellenic Train επεστρεψε στις οικογενειες το αντιτιμο του εισιτηριου για το μοιραιο τρενο

Τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train κατέβαλε στις οικογένειες των θυμάτων το αντίτιμο που πλήρωσαν για το εισιτήριο, όσοι και όσες βρίσκονταν εντός του επιβατικού τρένου, για το ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Σύμφωνα με το politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train.

«Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός»

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Βλάχου, Βάιος, δήλωσε στον Ant1: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα.

Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

Εξοργισμένος ο πατέρας επιβάτιδας που σώθηκε

Ο Στέλιος Ρίμπας, πατέρας κοπέλας που ευτυχώς επέζησε και βρισκόταν στο έκτο βαγόνι την ώρα της φονικής σύγκρουσης των τρένων, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι εξοργισμένος. Δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η κόρη μου ήταν από αυτούς που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο μετά τη σύγκρουση».

«Αλήθεια, ποιος μπορεί να σκέφτηκε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι θετικό από τους συγγενείς; Ή η ζωή ενός ανθρώπου αποτιμάται στα 31,50 ευρώ που κόστισε ένα εισιτήριο;», συμπλήρωσε ο κ. Ρίμπας.

*Με πληροφορίες από politic.gr, in.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.