Η grO2be επιθυμει μια πιο «πρασινη» Ροδοπη

Χρυσόστομος Κεπελής, συνιδρυτής “grO2be” «Ο στόχος μας δεν είναι να κρατήσουμε τα μέρη αυτά καθαρά για έναν μήνα αλλά να ευαισθητοποιήσουμε με κάθε τρόπο για την προστασία του περιβάλλοντος»

Πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Ροδόπης που επιθυμούν να αφήσουν το δικό τους «αποτύπωμα» στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας, απηύθυνε για την τετραήμερη δράση καθαρισμών διαφόρων σημείων του νομού, ο συνιδρυτής της ομάδας “grO2be” Χρυσόστομος Κεπελής.

Ο κ. Κεπελής μέσα από την συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» έκανε γνωστές τις λεπτομέρειες της δράσης, που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα από το Παρατηρητήριο Νυμφαίας, τονίζοντας πως βασικός στόχος της πρωτοβουλίας δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την επίτευξη του στόχου μιας πιο «πράσινης Ροδόπης».

Στην πρωτοβουλία αυτή όπως εξήγησε ο ίδιος συνδράμουν σύλλογοι και φορείς της περιοχής, που αποδέχτηκαν με θέρμη την πρόσκλησή τους, αρχής γενομένης από το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» και την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης με τους οποίους θα γίνει σήμερα η αρχή με τον καθαρισμό του Παρατηρητηρίου της Νυμφαίας.

Ακολούθως, αύριο Σάββατο επίσης στις 6 το απόγευμα τα μέλη της Σχολής Χορού “Let’s Dance” και του Αθλητικού Συλλόγου Ying Yang θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εθελοντές της ομάδας για τον καθαρισμό εντός του αστικού ιστού της Κομοτηνής, θέτοντας ως σημείο συνάντησης το Bakkal, ενώ την Κυριακή σειρά έχει η παραλία Κρυονερίου και ο καθαρισμός της σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικισμού Κρυονερίου.

Η δράση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, με τους εθελοντές του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» που θα επιστρέψουν και πάλι εντός πόλης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Θ.com.

Ο κ. Κεπελής απηύθυνε ξεχωριστές ευχαριστίες στους εθελοντές των προαναφερθέντων συλλόγων, καθώς και στην ΔΚΕΠΠΑΚ, το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και το Dimokriteio travel, που θα φροντίσει και για την μεταφορά των συμμετεχόντων στις τοποθεσίες των δράσεων, για να επισημάνει ωστόσο πως η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.

Μοναδική «υποχρέωση» των συμμετεχόντων είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σχετικά με τα οποία μπορεί όποιος το επιθυμεί να ενημερωθεί και δια μέσου των social media της grO2be.

«Να γίνουμε πιο ενεργοί για το περιβάλλον και τον πλανήτη που ζούμε»

«Θα πάμε σε μέρη που είτε ήμασταν είτε θα πάμε και αφήσαμε το αποτύπωμά μας» ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας πως «στόχος μας δεν είναι να καθαρίσουμε μόνο αυτά τα μέρη, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε κάθε κοινωνική ομάδα της Κομοτηνής με κάθε διαθέσιμο τρόπο και εργαλείο». Μέσα από αυτό σημείωσε «δεν θέλουμε να κρατήσουμε για έναν μήνα καθαρό αυτό το μέρος, αλλά να γίνουμε πιο “ πράσινοι” και λίγο πιο ενεργοί για το περιβάλλον και τον πλανήτη που ζούμε».

«Είχαμε την θέληση και το κίνητρο να κάνουμε ότι πρέπει να γίνει»

Ο κ.Κεπελής εξήγησε πως τα μέλη της gr02be έχουν φροντίσει για την σίτιση των συμμετεχόντων οι οποίοι ωστόσο και λόγω των περιορισμών κατά του κορωνοϊου, εκτός από την διάθεσή τους για προσφορά θα πρέπει να φέρουν το ατομικό τους παγούρι ή μπουκαλάκι με νερό.

Ερωτηθείς σε σχέση με τα έως τώρα βήματα της ομάδας ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την θερμή όπως την χαρακτήρισε ανταπόκριση του κόσμου, τονίζοντας πως «η δημιουργία της ομάδας δεν ήταν εύκολη καθώς και εμείς δεν είχαμε και την μεγαλύτερη ιδέα σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος». «Είχαμε όμως την θέληση και το κίνητρο να κάνουμε ότι πρέπει να γίνει για την επίτευξη αυτού του στόχου» υπογράμμισε δηλώνοντας πως τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας είναι πολλά και θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.