Η γνωση για την ορθη διατροφη ξεκινα απο το σχολειο

Ο διαιτολόγος Θοδωρής Σταμπουλής μίλησε σε γονείς και παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Με μια εκδήλωση για την διατροφή ξεκίνησε τις δράσεις ενημέρωσης για μια σειρά από θέματα, που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου.

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν γονείς και μαθητές, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Θοδωρή Σταμπουλή για την διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών.

Ο κ. Σταμπουλής εξέθεσε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βελτιώσουν κάποια πράγματα στον τομέα του σχολικού περιβάλλοντος, να μάθουν πιο πρακτικά στοιχεία, τι επιτρέπεται, για ποιο λόγο επιλέγουμε να τρώμε κάποιες ομάδες τροφίμων και άλλα.

«Γενικότερα στόχος είναι να μιλήσουμε για το σύνολο της διατροφής, πως μπορούμε να το τροποποιήσουμε να το αλλάξουμε, και να αρχίσουν και τα παιδιά να παίρνουν μια ιδέα για αυτό» ανέφερε.

Στα παιδιά του Δημοτικού, τόνισε, στις πρώτες τάξεις τη μεγαλύτερη επίδραση την έχουν οι γονείς, όσο όμως μεγαλώνουν τότε αρχίζουν να γίνονται πιο αυτόνομα, μέχρι να μπουν στη φάση της εφηβείας.

Όσο για τους γονείς, σημείωσε πως πάντα υπήρχε ενδιαφέρον, όμως μετά την διετία της καραντίνας, υπήρξε ένα «ταρακούνημα» και μια προσέγγιση για ένα υγιεινότερο τρόπο ζωής, όχι μόνο στη διατροφή αλλά και στην άσκηση και τη δραστηριότητα, οπότε κάθε βήμα προς την βελτίωση της υγείας μας θεωρεί πως είναι σημαντικό.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Αφροδίτη Καπνά σημείωσε πως το νεοσύστατο ΔΣ, ανάμεσα στις προτάσεις για δράσεις εντός και εκτός του σχολείου, αποφάσισε να φέρει ειδικούς που θα πραγματοποιήσουν ομιλίες τόσο για γονείς όσο και για τα παιδιά του Δημοτικού.

Για αυτό και αποφάσισαν να ξεκινήσουν από το κομμάτι της διατροφής, γιατί η εκπαίδευση ξεκινά από την παιδική και νηπιακή ηλικία, και κάλεσαν τον κ. Σταμπουλή, ο οποίος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά.

Σκοπός τους είναι οι ομιλίες να συνεχιστούν με θέματα που αφορούν την χρήση του διαδικτύου, την εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.