Η γιορτη των Τριων Ιεραρχων στην Κομοτηνη

Θεία Λειτουργία αλλά και ενημερωτική εκδήλωση για το έργο των προστατών των γραμμάτων και της παιδείας

Εκτός των σχολικών αιθουσών παρέμειναν χθες, οι μαθητές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, όχι λόγω κάποιας σφοδρής κακοκαιρίας, αλλά λόγω του εορτασμού της εορτής των Τριών Ιεραρχών.
 

Η μαθητική κοινότητα της Ροδόπης όπως αντίστοιχα και σε όλη τη χώρα τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών δίνοντας το «παρών» στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με κεντρική εξ αυτών τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
 

Παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, της Προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης κ. Μαίρης Κοσμίδου, του Προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης κ. Μαρίνου Κωνσταντινίδη, του Προέδρου του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννη Γκαράνη, του πρώην βουλευτή Ροδόπης κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής, εκπαιδευτικών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία υπέρ του φωτισμού και της προόδου των νέων, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής, από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής προς τιμή των εκπαιδευτικών. 

Ομιλία για το Ιεραποστολικό έργο των Τριών Ιεραρχών από τον Ιωάννη Μπάκα 

Το απόγευμα της Κυριακής, είχε προηγηθεί ενημερωτική ομιλία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ιωάννα Μπάκα, καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Οι τρεις Ιεράρχες και το Ιεραποστολικό έργο στην εποχή τους».
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος επεσήμανε την αξία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, ως προστατών των γραμμάτων στις μέρες μας, ενώ ακολούθησε ανάγνωση κειμένων των από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής.
 
Στην συνέχεια τα μέλη του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό, ενώ τέλος ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.