Η «Formula» της επιτυχιας απο δυο νεους με ορεξη και καινοτομες ιδεες

Ένα νέο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στην «καρδιά» της Κομοτηνής

Ο ένας είναι 27 χρονών, απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο δεύτερος είναι 29 χρονών και απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αμφότεροι διακατέχονται από πολλή όρεξη για δουλειά και από διάθεση να προσδώσουν ένα διαφορετικό πνεύμα στη φροντιστηριακή εκπαίδευση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Η ιδέα της συνεργασίας για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στον τομέα αυτό είχε γεννηθεί πριν από αρκετά χρόνια, την εποχή που οι δύο νέοι βρίσκονταν ακόμα στο στάδιο των σπουδών τους. Η υλοποίηση της ιδέας αυτής ξεκίνησε τυπικά το περασμένο Σάββατο, όταν οι δύο νέοι, διαθέτοντας πια γνώσεις, εμπειρία και κατάρτιση στα αντικείμενά τους, παρουσίασαν επίσημα το φιλόδοξο εγχείρημά τους, που είναι η λειτουργία ενός φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης στην Κομοτηνή.
 

Ο λόγος γίνεται για τους Γιουνούς Χασάν και Σινάν Οσμάν και για το νεοσύστατο φροντιστήριο «Formula», το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει… «φόρμουλα επιτυχίας» για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα το εμπιστευτούν.  Στο χώρο του φροντιστηρίου, που βρίσκεται στην οδό Μπιζανίου 13, πάνω από το «King Food», βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο δεκάδες οικείοι και φίλοι των δύο νεαρών επιστημόνων, οι οποίοι τους ευχήθηκαν εγκάρδια να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους, βάζοντας ταυτόχρονα ένα «λιθαράκι» για την αναβάθμιση της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην πόλη μας.
 
Ποιες είναι όμως οι καινοτομίες, που ετοιμάζονται να εισάγουν οι δύο νεαροί επιστήμονες; Τι διαφορετικό επιθυμούν να προσφέρουν στην εκπαίδευση των μαθητών; Οι πρώτες εικόνες, που αντικρίζει κανείς όταν εισέρχεται στις αίθουσες του φροντιστηρίου, προδίδουν την πρόθεση των ιδιοκτητών του να δώσουν προτεραιότητα και βαρύτητα σε μια πρακτική και βιωματική προσέγγιση της διδασκαλίας. 

Στόχος οι μαθητές να αγαπήσουν τις επιστήμες 

«Έχουμε προσέξει ότι τα παιδιά δεν αγαπάνε τις επιστήμες, απλά διαβάζουν για να γράφουν καλά στις εξετάσεις», σημείωσε σχετικά ο Γιουνούς. Φιλοδοξία του ίδιου και του συνεταίρου του είναι, μέσα από τα events και από τις ασκήσεις με σύγχρονες εφαρμογές, που θα πλαισιώνουν τα θεωρητικά μαθήματα, να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στις επιστήμες, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα το αντικείμενό καθεμιάς τους και – γιατί όχι;- να τις αγαπήσουν όπως οι ίδιοι. «Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε τα παιδιά και να δουν στην πράξη πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της επιστήμης στα μηχανήματα, στα κινητά, στους υπολογιστές και γενικά στην καθημερινότητα», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Σινάν. Απώτερος σκοπός, όπως διέκρινε, είναι τα παιδιά να διαγνώσουν έγκαιρα ποια είναι τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και να αγαπήσουν αυτό, που θα επιλέξουν να ασχοληθούν στο μέλλον. 

Πρόσθετα μαθήματα για μαθητές που έχουν κενά στην ελληνική γλώσσα 

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα, που αποτέλεσε και ένα από τα βασικά κίνητρα για την ίδρυση του φροντιστηρίου, είναι να παρέχονται πρόσθετα μαθήματα σε παιδιά που έχουν ελλείψεις στις βασικές έννοιες της ελληνικής γλώσσας. Όπως αποκάλυψε ο Γιουνούς, πριν από σχεδόν 6 χρόνια, όταν δηλαδή προέκυψε η ιδέα για τη συγκεκριμένη συνεργασία με τον Σινάν, οι δύο νέοι είχαν εντοπίσει το επίμαχο κενό και το είχαν βάλει στις προτεραιότητές τους, στα σχέδια που έκαναν από τότε για το μέλλον. Έτσι, στο νεοσύστατο φροντιστήριο προβλέφθηκε να λειτουργούν κάθε Σάββατο τμήματα, όπου θα γίνονται πρόσθετα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας.  

Με αρχή τη μαθητοκεντρική προσέγγιση της διδασκαλίας 

Επιπλέον, βασική αρχή των δύο νέων αποτελεί η μαθητοκεντρική προσέγγιση της διδασκαλίας. Αυτήν την αρχή θα την υπηρετήσουν, συστήνοντας και λειτουργώντας ολιγομελή τμήματα και εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές για την παρακολούθηση των επιδόσεων κάθε μαθητή.
 
Τέλος, αντιλαμβανόμενοι την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες της περιοχής μας, οι ιδιοκτήτες του νεοσύστατου φροντιστηρίου έχουν προσαρμόσει τα δίδακτρα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών.
 
Το φροντιστήριο «Formula» απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς επίσης σε όσους σκοπεύουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις SAT για την πρόσβαση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 11 Ιουλίου, ενώ η παράδοση μαθημάτων θα αρχίσει στις 10 του επόμενου μήνα, για τους υποψήφιους των Πανελληνίων του 2017, και την 1η Σεπτεμβρίου για τους υπόλοιπους μαθητές γυμνασίου και λυκείου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.