Η φωνη των συνταξιουχων ακουστηκε απο την Κομοτηνη

Συνταξιούχοι από όλη την Περιφέρεια βρέθηκαν στην Κομοτηνή ζητώντας πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους

Στην Κομοτηνή οδήγησαν οι δρόμοι της διεκδίκησης τους συνταξιούχους από όλη την ΑΜΘ (και τις Σέρρες) τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με αίτημα πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, και απόδοση των αναδρομικών σε όλους.

Όπως τονίστηκε κατά την διαμαρτυρία, μετά από 13 χρόνια περικοπών σε συντάξεις, δώρα, ΕΚΑΣ, εφάπαξ, συνεχίζουν να βλέπουν την σύνταξή τους να συμπιέζεται, αυτή τη φορά από τον πληθωρισμό, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει αυξήσεις που θα επηρεάσουν ελάχιστους από αυτούς, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Μάλιστα παρά τη συνάντηση που είχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή, θεωρούν ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα, και οι όποιες αυξήσεις και προβλέψεις δεν καλύπτουν την μεγάλη αύξηση τιμών το τελευταίο διάστημα, που σημαίνει περαιτέρω μείωση της σύνταξής τους.

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα τα αιτήματά μας, μεταξύ των οποίων και η προσωπική διαφορά, που μαζί με τις περικοπές έχει τσακίσει τις συντάξεις μας» ανέφερε ο κ. Δήμος Κουκούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που βρέθηκε στην κινητοποίηση της Κομοτηνής.

Για αυτό και συνεχίζουν να διεκδικούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις άμεσα, όπως επίσης να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται, να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ και οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συμπαραστάτης ο Δημήτρης Χαρίτου

Το παρών στην συγκέντρωση έδωσε και ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου μεταφέροντας την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους. Οι απόμαχοι της εργασίας πλήρωσαν το μάρμαρο με μειώσεις στις συντάξεις τους, τόνισε, όμως έγιναν σε δύσκολες συνθήκες σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των συνταξιούχων με πρώτο την καθιέρωση νομοθετικά της 13ης σύνταξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπάτησε διπλά τους συνταξιούχους, αρχικά καταργώντας την, και στη συνέχεια αρνούμενη να καταβάλλει τα αναδρομικά, στα επιδόματα και τα δώρα, όπως γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην  πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα με τις οργανώσεις συνταξιούχων, έχουμε δηλώσει ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην επαναφορά  της 13ης σύνταξης και στην καταβολή όλων των αναδρομικών σε τρεις δόσεις τα επόμενα τρία χρόνια. Και φυσικά θα είμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο θα έχει την αποκατάσταση των συσσωρευμένων προβλημάτων των συνταξιούχων» κατέληξε.

Εκεί και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Ιλχάν Αχμέτ

Στην συγκέντρωση βρέθηκε όμως και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, αποτελούμενο από τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και τα μέλη της Κ.Π.Ε. του Κινήματος, Γιώργο Μανανά και Δάμωνα Δαμιανό.         

«Βρίσκομαι δίπλα στους συνταξιούχους οι οποίοι δικαίως δίνουν τον αγώνα τους και έχουν αντιληφθεί για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός τους έχουν εξαπατήσει» ανέφερε ο κ. Αχμέτ, επισημαίνοντας πως οι εξαγγελίες για αυξήσεις στους συνταξιούχους είναι καλοδεχούμενες αλλά εντέλει δεν θα είναι ουσιαστικές.

Πρώτον, όπως εξήγησε, επειδή ο συνταξιούχος θα αλλάξει φορολογική κλίμακα και έτσι θα μεταπηδήσει σε υψηλότερο φόρο κλίμακας, άρα θα πρέπει να υπάρξει ευνοϊκή γι’ αυτούς νομοθετική ρύθμιση ως προς αυτό. Δεύτερον, όλα αυτά που τους υποσχέθηκαν και αφορούν τόσο τα αναδρομικά όσο και τον 13ο μισθό, πρέπει να καταβληθούν στους συνταξιούχους.

«Εμείς, ως ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κίνημα Αλλαγής ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κοντά στους συνταξιούχους μας, έχοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση και θα δώσουμε τον αγώνα ενόψει και της συζήτησης του προϋπολογισμού» ανέφερε, ελπίζοντας πως θα ακούσει ο ελληνικός λαός ολοκληρωμένα τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους προς όλες τις κατευθύνσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.