«Η φωνη της Γης των Κικονων» ολοκληρωνει τη διλογια της Αφροδιτης Ευαγγελιδου-Τσετλακα

Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης το νέο μυθιστόρημα της Αφροδίτης Ευαγγελίδου-Τσέτλακα με τίτλο «Η φωνή της Γης των Κικόνων».

Περιγραφή βιβλίου

Με το μυθιστόρημά της «H φωνή της Γης των Κικόνων», η βραβευμένη συγγραφέας Αφροδίτη Ευαγγελίδου-Τσέτλακα ολοκληρώνει τη διλογία της «Η Γη των Κικόνων», δεκαέξι χρόνια μετά το πρώτο της μυθιστόρημα «Το αγόρι από τη Γη των Κικόνων».

Η ηρωίδα της, Μαντώ, ακολουθεί τα μονοπάτια της εξωστρέφειας των προγόνων της –ηπειρωτών πραγματευτάδων και αδριανουπολιτών προσφύγων–, επιλέγοντας ως τόπο του διδακτορικού της το Παρίσι.

Πολίτης του κόσμου και φεμινίστρια, η Μαντώ ανοίγεται στους δρόμους της ζωής και του έρωτα, υπερκεράζοντας όρια, στηριγμένη στην ψευδαίσθηση της διαρκούς στήριξης από τον Νάσο, συνομήλικο και συμπατριώτη της. Ένα συναρπαστικό ερωτικό μυθιστόρημα, με επίκεντρο τις υπαρξιακές αναζητήσεις της Μαντώς και φόντο τα γοητευτικά μνημεία της Πόλης του Φωτός. Συγχρόνως, μια συνεχής αναχώρησή της και ένας διαρκής νόστος στο διαρκές παρελθόν της ευρύτερης οικογένειάς της, που ξεκινά στην Οθωμανική Γκιουμουλτζίνα, με «εστία» το αγρόκτημα της Στρύμης. Εκεί, όπου ο παππούς Θεοφάνης συνέλεγε αρχεία και κατέγραφε τους αγώνες για την ελευθερία της Γης των Κικόνων, την ελευθερία της Θράκης.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Αφροδίτη Ευαγγελίδου-Τσέτλακα γεννήθηκε στην Αριδαία του ν. Πέλλας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε πολλά δημοτικά σχολεία των νομών Αττικής, Πέλλας και Ροδόπης.

Έζησε για πολλά χρόνια στην Κομοτηνή, συμμετέχοντας ενεργά σε συλλόγους της πόλης με κοινωνικό, επιστημονικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, υπήρξε μέλος της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής, του ΔΣ της ΧΕΝ Κομοτηνής και της Ομάδας Βιβλίου της.

Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα, επιφυλλίδες, ταξιδιωτικές εμπειρίες και βιβλιοπαρουσιάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, και έχει συνεργαστεί με την ημερήσια τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής Πατρίδα. Είναι μέλος της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς» στην Αθήνα.

Για το συγγραφικό της έργο έχει λάβει:

  • Το 1997, βραβείο (παμψηφεί) στον προκηρυχθέντα από την «Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος» στην Πάτρα Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για τη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο, Αέρινη Πολιτεία
  • Το 1999, εύφημη μνεία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά» (Αθήνα) και τις εκδόσεις Φυτράκη για το μυθιστόρημά της,Της Ειρήνης και του Πολέμου
  • Το 2000, έπαινο από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα τη μάνα ως διαχρονικό σύμβολο αγάπης, προσφοράς και θυσίας για το μυθιστόρημά της, Πέρσα, Μωρή!
  • Το 2004, βράβευση από την «Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών» Κομοτηνής για το συνολικό της έργο.

Έχει ακόμη γράψει την ιστορική μελέτη Φιλόπτωχος Κομοτηνής, 1912-2003: Ένας αιώνας προσφοράς – Μία διαδρομή προσφοράς με αρχή χωρίς τέλος (εκδ. Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κοµοτηνής – Νομαρχία Ροδόπης, 2003), τα μυθιστορήματα Το αγόρι από τη Γη των Κικόνων (εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, 2006), Ταξιδιώτες του Αιώνα (εκδ. Ερωδιός, 2015), καθώς και τα υπό έκδοση, Άννα των Ανέμων και Οι Δασκάλες της Μοναξιάς.

Info

Αφροδίτη Ευαγγελίδου- Τσέτλακα, Η φωνή της Γης των Κικόνων

Έτος Έκδοσης: 2023

Αριθμός Σελίδων: 264

ISBN: 978-618-5709-09-9

Σχήμα Βιβλίου: 14,5×20,5

Συγγραφέας: Αφροδίτη Ευαγγελίδου-Τσέτλακα

Tιμή: 15,00 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.