Η Fatima Eloeva, του Πανεπιστημιου της Αγιας Πετρουπολης, επιτιμη διδακτωρ του τμηματος Ελληνικης Φιλολογιας

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΠΘ η τελετή αναγόρευσης

Το πρόγραμμα της τελετής αναγόρευσης της κ. Fatima Eloeva, Καθηγήτριας Γλωσσολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Τμήμα. 

Το πρόγραμμα 

Σύμφωνα με αυτό, η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.30, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:
 
• Προσέλευση της τιμώμενης, των Πρυτανικών αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.
• Προσφώνηση του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Αθανάσιου Καραμπίνη
• Προσφώνηση του Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Χατζόπουλου
• Προσφώνηση της Προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Καθηγήτριας κ. Ζωής Γαβριηλίδου
• Έπαινος της τιμώμενης Καθηγήτριας, κ. Fatima Eloeva, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Νικόλαο Μαυρέλο
• Ανάγνωση του Ψηφίσματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου
• Περιένδυση της τιμώμενης με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιδρύματος από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη
• Αναγόρευση της Fatima Eloeva σε Επίτιμη Διδάκτορα και επίδοση των μεμβρανών από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χατζόπουλο.
• Ομιλία της τιμώμενης, κ. Fatima Eloeva, με θέμα: «Η διαμόρφωση του λογοτεχνικού στάνταρντ και οι Διγένηδες στα ρωσικά και ελληνικά πολιτισμικά συμφραζόμενα» 

Η Φατίμα Ελόεβα, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και πρέσβειρά του 

Η κ. Φατίμα Ελόεβα είναι γεννημένη στις 31 Ιανουαρίου 1959 και μιλά εκτός της μητρικής της άλλες 10 γλώσσες. Είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. Έχει επιδείξει πολύτιμο έργο στη διάχυση των ελληνικών σπουδών όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά και στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι ότι τόσο η ίδια, όσο και οι συνεργάτες της διακατέχονται από έντονα φιλελληνικά αισθήματα και πάθος για τον ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο μεταφέρουν με πολυποίκιλες δράσεις πέρα ακόμα και από τα όρια της πόλης και της χώρας στην οποία εδρεύουν.
 
Η κ. Ελόεβα έχει βραβευθεί για την προσφορά της στην παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Τάγμα του Φοίνικος και έχει τιμηθεί, επίσης, από την Περιφέρεια Αττικής με την ανακήρυξη της σε «Πρέσβειρα Ελληνισμού» σε εκδήλωση –θεσμό αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.