Η ΕΡΤ θα καλυψει την απουσια ψηφιακου σηματος στην ορεινη Θρακη

Σύμφωνα με επιστολή του Λάμπη Ταγματάρχη

Την πρόθεση της ΕΡΤ διάμεσο του παρόχου ψηφιακού σήματός της, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, να καλύψει τα κενά στην αναμετάδοση ψηφιακού σήματος που παρατηρούνται στην ορεινή Θράκη αποκάλυψε ο υπουργός Επικτατείας Νίκος Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Χουσείν Ζεϊμπέκ.
 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παππάς τους κοινοποίησε ως απάντηση την επιστολή του Προέδρου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, στην οποία αναφέρεται ότι η ΕΡΤ, μόλις ολοκληρωθεί σχετικός διαγωνισμός, θα καλύψει τις περιοχές αυτές με μια νέα πολυπλεξία. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί της ερώτησης αναμένεται ακόμα η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  Χρήστου Σπίρτζη.
 
Η επιστολή του κ. Ταγματάρχη αναλυτικά έχει ως εξής:
 
Η ΕΡΤ στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας καλύπτει την αναφερόμενη περιοχή από τις προβλεπόμενες θέσεις του Χάρτη Συχνοτήτων. Είναι όμως γνωστό ότι ο υφιστάμενος Χάρτης Συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του Ελλαδικού χώρου με αποτέλεσμα να παρατηρούνται «λευκές περιοχές», δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη.
 
Επειδή όμως η ΕΡΤ, ως και εκ του ρόλου της, έχει υποχρέωση για την μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη, διατηρεί από την εποχή προ του κλεισίματός της αναμεταδότες στις θέσεις Ακρίτας, Ίσμαρος, Κέχρος, Σμιγάδα που καλύπτουν με αναλογική και κατά συνθήκη ψηφιακή εκπομπή ικανό μέρος του Νομού Ροδόπης.
 
Δεδομένου ότι γίνονται από την πολιτεία ενέργειες για την επαύξηση των προβλεπόμενων σημείων εκπομπής του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων, πιστεύουμε ότι όταν αυτός ολοκληρωθεί, θα δοθεί η δυνατότητα στην ΕΡΤ να επεκτείνει το δίκτυο ψηφιακής κάλυψης και στην οροσειρά της Ροδόπης.
 
Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές που αναφέρονται στην σχετική ερώτηση, σας πληροφορούμε ότι υπάρχει ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ με μία πολυπλεξία (ΜUΧ1) όπως προσδιορίζεται στα allotments 1 (Έβρος), 2 (Πλάκα), 3 (Θάσος) και 4 (Παγγαίο), αλλά και σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν τα προαναφερθέντα περί της ανεπάρκειας του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης. Στόχος της υπηρεσίας μας είναι η εκπομπή και της δεύτερης πολυπλεξίας (ΜUΧ2), στα προαναφερθέντα allotments όταν θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ψηφιακών πομπών μικρής και μεσαίας ισχύος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.