Η «Επιχειρηση Ελευθερια» στο Κ.Υ. Κομοτηνης

Μ. Γεωργιάδου: «Έχουν πραγματοποιηθεί 70.000 εμβολιασμοί με απόλυτη ασφάλεια από πέρυσι μέχρι φέτος και συνεχίζουμε»

Συνεχίζονται απρόσκοπτα και αδιαλείπτως μετά από 14 μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό στις 8 Φεβρουαρίου 2021, οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο ΚΥ Κομοτηνής, υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.

Κάνοντας ένας μικρό απολογισμό η Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Εμβολιασμού του Κέντρου κ. Μαρία Γεωργιάδου παραθέτει πως «στο εμβολιαστικό μας κέντρο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 70.000 εμβολιασμοί με απόλυτη ασφάλεια από πέρυσι μέχρι φέτος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους πολίτες».

Παραθέτοντας τις δομές που χρειάστηκε να αναπτυχθούν στο Κέντρο προκειμένου να γίνει εμβολιαστικό κέντρο η ίδια εξηγεί πως «από την αρχή λειτούργησαν:  το γραφείο κίνησης- υποδοχής πολιτών, τα δύο ιατρεία για συνέντευξη και λήψη ιστορικού των πολιτών από τους ιατρούς, εμβολιαστήριο με δύο θέσεις για εμβολιασμό, όπου εξυπηρετήθηκαν έως και 4 παράλληλες εμβολιαστικές γραμμές (δηλαδή περίπου 400 άτομα ημερησίως), αίθουσα ανάνηψης για έκτακτες καταστάσεις, χώρος παραλαβής-φύλαξης-προετοιμασίας των εμβολίων καθώς και  χώρος αναμονής, διαχωρισμένος για τους προσερχόμενους για εμβολιασμό και  για εμβολιασθέντες  πολίτες».

Σε πλήρη εξέλιξη και το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ’ οίκον»

Όσο για τον εμβολιασμό αυτόν καθ’ αυτόν η κ. Γεωργιάδου διευκρίνισε πως «στο εμβολιαστικό μας κέντρο οι πολίτες, από 12 ετών και άνω, εξυπηρετούνται από το άριστα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό, Ιατρικό – Νοσηλευτικό και Διοικητικό για όλες τις δόσεις του εμβολιασμού τους με το εμβόλιο Pfizer ( και Moderna για ένα μικρό χρονικό διάστημα).

Επίσης, από τις 25 Αυγούστου 2021 είναι σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ’ οίκον», στα πλαίσια του οποίου καθημερινά  ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Κομοτηνής επισκέπτονται και εμβολιάζουν κατ΄ οίκον (στο σπίτι τους) συμπολίτες μας, που αδυνατούν να μετακινηθούν για εμβολιασμό, λόγω της βεβαρυμμένης κατάστασης της υγείας τους, με την  πρώτη ή την επαναληπτική τους δόση με εμβόλιο Jonson, ή και επαναληπτικές δόσεις με εμβόλιο Pfizer». 

Ευχαριστίες

Κλείνοντας η κ. Γεωργιάδου δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε «όλους όσους έχουν συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, Διοικητικό προσωπικό και τους υπεύθυνους της φύλαξης και της καθαριότητας. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στο Περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού, που κατά την έναρξη του εμβολιασμού και μεσούσης της πανδημίας, βοήθησε τα μέγιστα στη διαχείριση πολιτών και τη μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ευχαριστούμε  την 4η ΥΠΕ, τον Διοικητή κ. Τσαλικάκη Δημήτριο και ιδιαίτερα  την Υποδιοικήτρια κα Χατζοπούλου Ειρήνη, που σε κάθε μας προσπάθεια και ανάγκη στάθηκαν αρωγοί δίπλα μας, να μας καθοδηγούν, να μας εμψυχώνουν, αλλά και να μας επιβραβεύουν, αναγνωρίζοντας  την υπερπροσπάθεια του προσωπικού, ειδικά τον πρώτο καιρό αλλά και το καλοκαίρι του 2021, όπου κορυφώθηκε το εμβολιαστικό κύμα των πολιτών».

Συνεχίζουμε, πάντα δίπλα στον πολίτη

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι και ευτυχείς που συμβάλαμε με τον τρόπο μας στη διαχείριση της πανδημίας η οποία στιγμάτισε την τελευταία τριετία όλον τον Πλανήτη» τονίζει τέλος και συμπληρώνει «στόχος μας ήταν και παραμένει η ασφαλής διενέργεια των εμβολιασμών έναντι του κοροναϊού (και όχι μόνο)σε όλους τους πολίτες του Νομού μας. Συνεχίζουμε, πάντα δίπλα στον πολίτη, σε πλήρη λειτουργία των ιατρείων, των εργαστηρίων (Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και Φυσικοθεραπευτήριο), καθώς και με το ιατρείο “post Covid” και “Long Covid” που λειτουργεί κάθε Τετάρτη μετά από ραντεβού στο 2531108011».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.